Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Treći susret zborova 20. studenog u župi sv. Blaža u Gradnićima
Nedjelja, 06 Studeni 2016

Uzorak SlikeUHAKUD u BiH i župa sv. Blaža Gradnići-Čitluk organiziraju treći Susret zborova koji će se održati 20. studenog 2016. godine u župi sv. Blaža u Gradnići pokraj Čitluka. Program počinje sa svečanom sv. Misom koja će biti u 11 sati, a nakon toga predviđen je nastup i zajedničko druženje. Na Susretu će nastupiti zborovi, pjevačke skupine i klape sa šireg područja BiH, koji će izvesti po dvije pjesme po vlastitom izboru.

 
VIDEO U Čitluku održano tradicionalno kušanje mladog vina
Subota, 05 Studeni 2016
Uzorak SlikeDani berbe grožđa i kušanje mladog vina dvije su manifestacije koje slave mukotrpan rad vinogradara i vinara. 18. godinu zaredom, odmah nakon blagdana Svih Svetih i Dušnog dana, u Čitluku je nastavljena tradicija kušanja i blagoslova mladog vina. Bačva vina, domaća pogača i zdjelica soli simbol su davnih vremena broćanskog kraja. U tom duhu uz prigodnu zdravicu i blagoslov kušano je i ovogodišnje mlado vino. 
 
OGŠ Brotnjo domaćin 20. otvorenog federalnog natjecanja učenika i studenata glazbe
Nedjelja, 30 Listopad 2016
Uzorak SlikeZahvaljujući dobrim rezultatima i uspjesima na državnim i međunarodnim natjecanjima, Osnovnoj glazbenoj školi Brotnjo povjereno je domaćinstvo 20. otvorenog federalnog natjecanja učenika i studenata glazbe koje će biti održano od 24. do 28. travnja 2017. godine na području općine Čitluk. Izaslanstvo predvođeno predsjednikom Udruženja glazbenih i baletnih pedagoga u FBiH Dževadom Šabanagićem posjetilo je Općinu Čitluk, gdje je u Uredu načelnika razgovarano o pripremama za spomenuto prestižno natjecanje.
 
Gojku Sušcu zaslužena počast odana lijepom književnom manifestacijom
Petak, 28 Listopad 2016
Uzorak SlikeOvogodišnja književna manifestacija „Susreti pod hrastom“ u cijelosti je bila posvećena liku i djelu hrvatskog književnika Gojka Sušca. Tradicionalna manifestacija održana je sinoć u velikoj dvorani Pastoralnog centra župe Čerin u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Čitluk, Župe sv. Stjepana Prvomučenika – Čerin i Društva hrvatskih književnika Herceg – Bosne, a u prigodno programu sudjelovali su prof. Andrija Stojić, predsjednik OMH Čitluk, prof. Ivan Sivrić, predsjednik  Društva hrvatskih književnika Herceg – Bosne, akademik prof. dr. sc. Šimun Musa, pjesnici iz DHK HB i gostujući pjesnici, učenici Osnovne Glazbene škole Brotnjo i recitatori iz Osnovne škole Čerin.
 
Najavljujemo: XVIII. tradicijska manifestacija "Kušanje mladog vina"
Petak, 28 Listopad 2016
Uzorak SlikeU sklopu zatvaranja ovogodišnje manifestacije 'Dani Matice hrvatske u Brotnju' u četvrtak 3. studenog u Velikoj dvorani Hotela Brotnjo biti će upriličena XVIII. tradicijska manifestacija “Kušanje mladog vina”. Posjetitelji će moći kušati broćanska vina, uživati u gastro ponudi i prigodnom kulturno-umjetničkom programu, te upoznati se s običajima i mnogim drugim znamenitostima ovoga kraja. Početak programa je u 19.30 sati.
 
Večeras u Kosači: Humanitarni koncert „Večernji zvon“
Petak, 28 Listopad 2016
Uzorak SlikeVečernji zvon, veliki humanitarni koncert Tamburaškog orkestra Misericordia iz Šurmanaca, održat će se večeras u 20 sati u velikoj dvorani Hrvatskoga doma Hercega Stjepana Kosače u Mostaru. Uz mlade tamburaše, na koncertu će nastupiti solisti Monija Jarak, Karlo Milićević, Anđela Ljubić , Marija Čolak, Darija Ramljak, Krunoslav Dražić, klapa Signum i vokalni ansambl Laetitia. Koncertom će kao dirigent ravnati Davor Markota, a posebna gošća koncerta bit će Maja Blagdan. Sav prihod od koncerta, čiji će program voditi novinarka Sanja Pehar, namijenjen je Humanitarnoj udruzi Marijine ruke iz Međugorja.
 
Ovogodišnji "Susreti pod hrastom“ u cijelosti će biti posvećeni pokojnom književniku Gojku Sušcu
Nedjelja, 23 Listopad 2016
Uzorak SlikeU četvrtak. 27. listopada, s početkom u 19 sati u velikoj dvorani Pastoralnog centra u Čerinu će se održati tradicionalna književna manifestacija simbolična naziva "Susreti pod hrastom“, koja je ove godine u cijelosti posvećena liku i književnom djelu pokojnog hrvatskog književnika Gojka Sušca. Organizatori te velike književne i kulturne manifestacije su Župni ured sv. Stjepana Čerin, Ogranak Matice hrvatske Čitluk i Društvo hrvatskih književnika Herceg-Bosne.
 
FOTO: Anita Martinac pred zagrebačkom publikom
Subota, 22 Listopad 2016

Uzorak SlikeU četvrtak na redovitoj tribini Hrvatskog slova u Zagrebu gost večeri bila spisateljica Anita Martinac iz Mostara sa svojim najnovijim romanom Posljednji. Roman su predstavili Benjamin Tolić, prikaz Mate Kovačevića pročitala je Hloverka Novak Srzić, a moderator programa bio je Stjepan Šešelj. - Likovi u ovom romanu nisu plod mašte autorice, niti je radnja fikcija. Riječ je o stvarnim događajima od prije više od sedam desetljeća ispričanim kroz četiri životne priče - istaknuo je Tolić.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 73 - 80 od 931