Kontakt: Ova email adresa je zaštięena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
TreƦi susret zborova 20. studenog u župi sv. Blaža u GradniƦima
Nedjelja, 06 Studeni 2016

Uzorak SlikeUHAKUD u BiH i župa sv. Blaža GradniƦi-ƈitluk organiziraju treƦi Susret zborova koji Ʀe se održati 20. studenog 2016. godine u župi sv. Blaža u GradniƦi pokraj ƈitluka. Program poĆØinje sa sveĆØanom sv. Misom koja Ʀe biti u 11 sati, a nakon toga predviĆ°en je nastup i zajedniĆØko druženje. Na Susretu Ʀe nastupiti zborovi, pjevaĆØke skupine i klape sa Å”ireg podruĆØja BiH, koji Ʀe izvesti po dvije pjesme po vlastitom izboru.

 
VIDEO U ƈitluku održano tradicionalno kuÅ”anje mladog vina
Subota, 05 Studeni 2016
Uzorak SlikeDani berbe groÅ¾Ć°a i kuÅ”anje mladog vina dvije su manifestacije koje slave mukotrpan rad vinogradara i vinara. 18. godinu zaredom, odmah nakon blagdana Svih Svetih i DuÅ”nog dana, u ƈitluku je nastavljena tradicija kuÅ”anja i blagoslova mladog vina. BaĆØva vina, domaƦa pogaĆØa i zdjelica soli simbol su davnih vremena broƦanskog kraja. U tom duhu uz prigodnu zdravicu i blagoslov kuÅ”ano je i ovogodiÅ”nje mlado vino. 
 
OGÅ  Brotnjo domaƦin 20. otvorenog federalnog natjecanja uĆØenika i studenata glazbe
Nedjelja, 30 Listopad 2016
Uzorak SlikeZahvaljujuƦi dobrim rezultatima i uspjesima na državnim i meĆ°unarodnim natjecanjima, Osnovnoj glazbenoj Å”koli Brotnjo povjereno je domaƦinstvo 20. otvorenog federalnog natjecanja uĆØenika i studenata glazbe koje Ʀe biti održano od 24. do 28. travnja 2017. godine na podruĆØju opƦine ƈitluk. Izaslanstvo predvoĆ°eno predsjednikom Udruženja glazbenih i baletnih pedagoga u FBiH Dževadom Å abanagiƦem posjetilo je OpƦinu ƈitluk, gdje je u Uredu naĆØelnika razgovarano o pripremama za spomenuto prestižno natjecanje.
 
Gojku SuÅ”cu zaslužena poĆØast odana lijepom književnom manifestacijom
Petak, 28 Listopad 2016
Uzorak SlikeOvogodiÅ”nja književna manifestacija ā€žSusreti pod hrastomā€œ u cijelosti je bila posveƦena liku i djelu hrvatskog književnika Gojka SuÅ”ca. Tradicionalna manifestacija održana je sinoƦ u velikoj dvorani Pastoralnog centra župe ƈerin u organizaciji Ogranka Matice hrvatske ƈitluk, Župe sv. Stjepana PrvomuĆØenika ā€“ ƈerin i DruÅ”tva hrvatskih književnika Herceg ā€“ Bosne, a u prigodno programu sudjelovali su prof. Andrija StojiƦ, predsjednik OMH ƈitluk, prof. Ivan SivriƦ, predsjednik  DruÅ”tva hrvatskih književnika Herceg ā€“ Bosne, akademik prof. dr. sc. Å imun Musa, pjesnici iz DHK HB i gostujuƦi pjesnici, uĆØenici Osnovne Glazbene Å”kole Brotnjo i recitatori iz Osnovne Å”kole ƈerin.
 
Najavljujemo: XVIII. tradicijska manifestacija "KuŔanje mladog vina"
Petak, 28 Listopad 2016
Uzorak SlikeU sklopu zatvaranja ovogodiÅ”nje manifestacije 'Dani Matice hrvatske u Brotnju' u ĆØetvrtak 3. studenog u Velikoj dvorani Hotela Brotnjo biti Ʀe upriliĆØena XVIII. tradicijska manifestacija ā€œKuÅ”anje mladog vinaā€. Posjetitelji Ʀe moƦi kuÅ”ati broƦanska vina, uživati u gastro ponudi i prigodnom kulturno-umjetniĆØkom programu, te upoznati se s obiĆØajima i mnogim drugim znamenitostima ovoga kraja. PoĆØetak programa je u 19.30 sati.
 
VeĆØeras u KosaĆØi: Humanitarni koncert ā€žVeĆØernji zvonā€œ
Petak, 28 Listopad 2016
Uzorak SlikeVeĆØernji zvon, veliki humanitarni koncert TamburaÅ”kog orkestra Misericordia iz Å urmanaca, održat Ʀe se veĆØeras u 20 sati u velikoj dvorani Hrvatskoga doma Hercega Stjepana KosaĆØe u Mostaru. Uz mlade tamburaÅ”e, na koncertu Ʀe nastupiti solisti Monija Jarak, Karlo MiliƦeviƦ, AnĆ°ela LjubiƦ , Marija ƈolak, Darija Ramljak, Krunoslav DražiƦ, klapa Signum i vokalni ansambl Laetitia. Koncertom Ʀe kao dirigent ravnati Davor Markota, a posebna goÅ”Ć¦a koncerta bit Ʀe Maja Blagdan. Sav prihod od koncerta, ĆØiji Ʀe program voditi novinarka Sanja Pehar, namijenjen je Humanitarnoj udruzi Marijine ruke iz MeĆ°ugorja.
 
OvogodiÅ”nji "Susreti pod hrastomā€œ u cijelosti Ʀe biti posveƦeni pokojnom književniku Gojku SuÅ”cu
Nedjelja, 23 Listopad 2016
Uzorak SlikeU ĆØetvrtak. 27. listopada, s poĆØetkom u 19 sati u velikoj dvorani Pastoralnog centra u ƈerinu Ʀe se održati tradicionalna književna manifestacija simboliĆØna naziva "Susreti pod hrastomā€œ, koja je ove godine u cijelosti posveƦena liku i književnom djelu pokojnog hrvatskog književnika Gojka SuÅ”ca. Organizatori te velike književne i kulturne manifestacije su Župni ured sv. Stjepana ƈerin, Ogranak Matice hrvatske ƈitluk i DruÅ”tvo hrvatskih književnika Herceg-Bosne.
 
FOTO: Anita Martinac pred zagrebaĆØkom publikom
Subota, 22 Listopad 2016

Uzorak SlikeU ĆØetvrtak na redovitoj tribini Hrvatskog slova u Zagrebu gost veĆØeri bila spisateljica Anita Martinac iz Mostara sa svojim najnovijim romanom Posljednji. Roman su predstavili Benjamin ToliƦ, prikaz Mate KovaĆØeviƦa proĆØitala je Hloverka Novak SrziƦ, a moderator programa bio je Stjepan Å eÅ”elj. - Likovi u ovom romanu nisu plod maÅ”te autorice, niti je radnja fikcija. RijeĆØ je o stvarnim dogaĆ°ajima od prije viÅ”e od sedam desetljeƦa ispriĆØanim kroz ĆØetiri životne priĆØe - istaknuo je ToliƦ.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeęa » Kraj »»

Stranice 73 - 80 od 931