Kontakt: Ova email adresa je zaštięena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Najavljujemo: U MeĆ°ugorju predstavljanje knjige "Nekoliko ptica i jedno nebo" autora Mire Gavrana
Ponedjeljak, 28 Studeni 2016

Uzorak SlikeU organizaciji Župnog ureda MeĆ°ugorje i Informativnog centra Mir MeĆ°ugorje u srijedu 30. studenog 2016. godine s poĆØetkom u 19 sati u dvorani Ivana Pavla II biti Ʀe upriliĆØeno predstavljanje knjige  ā€žNekoliko ptica i jedno neboā€œ, najprevoĆ°enijega hrvatskog književnika Mire Gavrana. O knjizi Ʀe govoriti autor Miro Gavran, fra Ante MariƦ i Dragan Komadina. Novi roman Mire Gavrana, "Nekoliko ptica i jedno nebo", nadahnut je dogaĆ°ajima iz vremena velike gladi u Hercegovini tijekom Prvoga svjetskog rata.

 
U ƈitluku predstavljanje knjige "Kakvi su Hrvati" autora Bože Skoke
Nedjelja, 27 Studeni 2016
Uzorak SlikeNajnovija knjiga dr. sc. Bože Skoke, profesora odnosa s javnoÅ”Ć¦u i jednog od vodeƦih hrvatskih komunikacijskih struĆØnjaka ā€žKakvi su Hrvati ā€“ ogledi o hrvatskom identitetu, imidžu i neiskoriÅ”tenim potencijalimaā€œ bit Ʀe predstavljana u ponedjeljak, 28. studenoga u Hotelu Brotnjo. Organizator predstavljanja knjige jednog od najboljih poznavatelja hrvatskog identiteta i imidža je Ogranak Matice hrvatske ƈitluk, a poĆØetak programa najavljen je za 19 sati.
 
FOTO: Otvoren 10. Mostar film festival
Petak, 25 Studeni 2016

Uzorak SlikeProjekcijom filma "Mrtve ribe plivaju na leĆ°ima" redatelja Kristijana MiliƦa, veĆØeras je u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana KosaĆØe otvoren 10. Mostar film festival, prvi Festival filmske glume natjecateljskog karaktera u gradu na Neretvi. Brojni gosti proÅ”li su crvenim tepihom; Ornela ViÅ”tica, Velibor TopiƦ, Edis ŽiliƦ i Mirvad KuriƦ. A crvenim tepihom proÅ”etala se i popularna hrvatska glumica Anja Å ovagoviƦ-Despot sa svojim suprugom Draganom Despotom kojem je veĆØeras u Mostaru uruĆØena tradicionalna nagrada "Stablo ljubavi" za životno djelo. 

 
Projekcijom filma "Mrtve ribe plivaju na leĆ°ima" otvara se Mostar film festival
Srijeda, 23 Studeni 2016
Uzorak SlikeProjekcijom filma "Mrtve ribe plivaju na leĆ°ima" redatelja Kristijana MiliƦa, u ĆØetvrtak 24.studenog u 19 sati u Hrvatskom domu herceg Stjepan KosaĆØa, bit Ʀe otvoren 10. Mostar Film Festival - Festival filmske glume. Projekcija filma "Mrtve ribe plivaju na leĆ°ima" kako je istaknuto na danaÅ”njoj konferenciji za medije koja je održana u Mostaru, Ʀe biti zatvorenog tipa te Ʀe, po rijeĆØima jednog od glumaca filma Dražena MikuliƦa, sa sobom donijeti i posebne emocije.
 
Zabranjeno puŔenje, Elemental, Galija i Zoster pozivaju na rasplesani MOFF
Ponedjeljak, 21 Studeni 2016

Uzorak SlikeUz dobar filmski program 10. izdanje Mostar Film Festivala donosi odliĆØnu zabavu i bogat glazbeni program. U festivalski tjedan koji je ispred nas, domaƦu publiku i filmske goste, uvesti Ʀe bend Zoster koji Ʀe biti odgovoran za odliĆØnu zabavu prvu veĆØer festivala, 24. studenog, u mostarskom Golden Pubu. ''Iznimno nam je drago Å”to u svoj grad dolazimo svirati u festivalsko vrijeme. Drago nam je da je Mostar dobio joÅ” jedan festival i to filmski i ĆØast nam je Å”to Ʀemo održati koncert u znak otvaranja MOFF-a. ObeƦajemo dobru zabavu i vjerujemo kako Ʀemo, uz naÅ”u domaƦu publiku i njihove filmske goste, rasplesano uvesti Mostar u festivalski tjedanā€™ā€™, poruĆØio je u svom pozivu na otvaranje MOFF-a, frontman benda Zoster, Mario KnezoviƦ.

 
Hrvatski ĆØlan PredsjedniÅ”tva BiH pokrovitelj sveĆØane akademije o fra Didaku BuntiƦu
Petak, 18 Studeni 2016
Uzorak SlikeDanas je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski ĆØlan PredsjedniÅ”tva BiH dr. Dragan ƈoviƦ održao sastanak sa izaslanstvom Organizacijskog odbora za obilježavanje 100. godiÅ”njice humanitarne akcije spaÅ”avanja djece od gladi iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine koju je potaknuo fra Didak BuntiƦ.  Sastanku su nazoĆØili fra Marinko Å akota, župnik Župe svetog Jakova Apostola, MeĆ°ugorje, fra Iko Skoko, gvardijan FranjevaĆØkog samostana sv. Petra i Pavla u Mostaru i profesor na Filozofskom fakultetu SveuĆØiliÅ”ta u Mostaru i Mario Vasilj, glavni urednik ĆØasopisa ā€œGlasnik miraā€.
 
U Mostaru predstavljena knjiga 'Pomet u glavu' Valentina ƆoriƦa
Petak, 18 Studeni 2016
Uzorak SlikeU sklopu obilježavanja 25. obljetnice Hrvatske zajednice Herceg - Bosne (HZ HB) u ĆØetvrtak je u Galeriji Hrvatskoga doma hercega Stjepana KosaĆØe u Mostaru predstavljena knjiga aforizama "Pomet u glavu", Valentina ƆoriƦa. O knjizi su govorili prof. dr. sc. Marko TokiƦ i akademik Å imun Musa. ƆoriƦ je posljednjih godina objavio viÅ”e od 700 aforizama u Hrvatskom slovu pod pseudonimom Veselko Pomet koji su objedinjeni u njegovu prvu knjigu "Pomet u glavu".
 
Predstavljanje knjige "Kakvi su Hrvati" autora Bože Skoke 28. studenog u ƈitluku
Nedjelja, 13 Studeni 2016

Uzorak SlikeÅ to Hrvati misle o sebi, a Å”to drugi govore o nama? ZaÅ”to su Å veĆ°ani nekada plaÅ”ili malu djecu s Hrvatima? ƈemu su Hrvati poduĆØili Europu? Otkud nam kompleks male zemlje i nemoƦnog naroda? Kakva je razlika izmeĆ°u Hrvata i Srba? Kako se postaje Hrvat? ZaÅ”to domoljublje u Hrvatskoj nije ā€žinā€œ? ZaÅ”to Hrvati najbolje uspijevaju u inozemstvu? Imaju li drugi narodi toliko ljubomore i jala? Kojim smo mitovima opĆØinjeni i zaÅ”to? ZaÅ”to slavimo svetog Patrika, zaÅ”titnika Irske, a nemamo pojma tko je zaÅ”titnik Hrvatske? ZaÅ”to je hrvatska diplomacija tako neuĆØinkovita? 

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeęa » Kraj »»

Stranice 65 - 72 od 931