Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Čitluk se priprema za izvedbu mjuzikla „Dvoje iz Galileje“
Petak, 02 Prosinac 2016
Uzorak SlikeRedatelj Richard Montez, Boris Miletić i Vlado Bulić, članovi Broćanske udruge mladih „Brum“ posjetili su danas načelnika općine Čitluk Marina Radišića i na sastanku upoznali načelnika Radišića s tijekom priprema za izvedbu božićnog mjuzikla „Dvoje iz Galileje“.  Mjuzikl „Dvoje iz Galileje“ u Čitluku će biti izveden 16. prosinca u organizaciji međunarodnog kazališta „Cornerstone Arts“ i „Broćanska udruga mladih“, a na danas održanom sastanku načelnik Marin Radišić obećao je da će Općina Čitluk podržati realizaciju navedenog projekta.
 
Najavljujemo: Predstavljanje knjige „Pečat istine“
Petak, 02 Prosinac 2016
Uzorak SlikeU petak, 2. prosinca u Franjevačkoj galeriji "Fra Didak Buntić" u Čitluku u 18 sati i 30 minuta bit će predstavljena knjiga"Pečat istine" autorice Ive Margeta - živog i vjernog svjedoka zločinačke komunističke diktature. Svoja sjećanja i kalvariju koju je osobno prošla nakon Drugog svjetskog rata, proganjanje, uzničke dane, nepravdu - Iva, kći Hercegovine pretočila je u knjigu "Pečat istine" kako bismo znali što je Hrvat, katolik prolazio zbog svoje vjere i ljubavi prema Domovini.
 
Predstavljen roman „Nekoliko ptica i jedno nebo“
Četvrtak, 01 Prosinac 2016
Uzorak SlikeRoman „Nekoliko ptica i jedno nebo“ autora Mire Gavrana predstavljen je sinoć u dvorani Ivana Pavla II u Međugorju. U predstavljanju romana u kojem istaknuti književnik i dramatičar inspiriran likom i djelom fra Didaka Buntića povezuje Slavoniju i Hercegovinu, prošlosti i sadašnjost, sudjelovali su fra Ante Marić, profesor dramaturgije Dragan Komadina i sam autor, dok je glumac Robert Pehar čitao ulomke iz romana. 
 
Glazbeno-scenska poslastica: Broadwayski mjuzikl ''Dvoje iz Galileje'' 16. prosinca u Čitluku
Srijeda, 30 Studeni 2016
Uzorak SlikeMeđunarodno kazalište ''Cornerstone Arts'' i ''Broćanska udruga mladih'' 16.prosinca 2016. u Čitluku spremaju pravu malu glazbeno-scensku poslasticu.  Naime, riječ je o poznatom božićnom mjuziklu ''Dvoje iz Galileje'' američkoga redatelja Richarda Monteza. Ovaj poznati redatelj je cijeli svoj život posvetio kazalištu i kazališnim angažmanom je proputovao više od 80 zemalja svijeta na 4 svjetska kontinenta, a ove će  godine Čitluku pružiti posebnu čast i učiniti ga domaćinom mjuzikla svjetskih razmjera.
 
MOFF: Žiri će imati težak zadatak komu dodijeliti ‘Stablo ljubavi’
Srijeda, 30 Studeni 2016

Uzorak SlikePotresan, intiman i dirljiv dokumentarac “Sve je bio dobar san” publika u Mostaru imala je priliku vidjeti u ponedjeljak 28. studenoga, dok smo više o samoj priči mogli saznati dan kasnije na filmskim razgovorima u organizaciji Mostar Film Festivala. Film proučava događaje iz vremena početka rata u Hrvatskoj, dolazak mladog francuskog dragovoljca Jean-Michela Nicoliera u Hrvatsku, njegovu borbu, tragediju obrane grada Vukovara kao i mučeničku smrt na Ovčari, a sve kroz emotivnu vizuru njegove majke Lyliane Fournier koja u filmu traga za informacijama kako bi došla do posmrtnih ostataka svog sina te ga dostojno pokopala.

 
Večeras u Međugorju predstavljanje knjige "Nekoliko ptica i jedno nebo" autora Mire Gavrana
Srijeda, 30 Studeni 2016
Uzorak SlikeU organizaciji Župnog ureda Međugorje i Informativnog centra Mir Međugorje u srijedu 30. studenog 2016. godine s početkom u 19 sati u dvorani Ivana Pavla II biti će upriličeno predstavljanje knjige  „Nekoliko ptica i jedno nebo“, najprevođenijega hrvatskog književnika Mire Gavrana. O knjizi će govoriti autor Miro Gavran, fra Ante Marić i Dragan Komadina. Novi roman Mire Gavrana, "Nekoliko ptica i jedno nebo", nadahnut je događajima iz vremena velike gladi u Hercegovini tijekom Prvoga svjetskog rata.
 
Kakvi su Hrvati; U Čitluku predstavljena knjiga dr. sc. Bože Skoke
Utorak, 29 Studeni 2016
Uzorak SlikeKulturna manifestacija „Božićni susret s Maticom u Brotnju“ započela je sinoć predstavljanjem knjige „Kakvi su Hrvati – ogledi o hrvatskom identitetu, imidžu i neiskorištenim potencijalima“ autora dr. sc. Bože Skoke, poznatog profesora odnosa s javnošću na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i jednog od vodećih hrvatskih komunikacijskih stručnjaka. Dobrodošlicu nazočnima u hotelu Brotnjo poželio je prof. Andrija Stojić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske Čitluk, koji je predstavio autora knjige i najavio da će OMH Čitluk do 6. siječnja, do kada traje ovogodišnja manifestacija „Božićni susret s Maticom u Brotnju“, organizirati još nekoliko različitih kulturnih događaja.
 
Hit komedija "Rodijaci" u Čapljini
Ponedjeljak, 28 Studeni 2016
Uzorak SlikeU srijedu, 30. studenoga u 19 sati, u dvorani Kina Mogorjelo bit će izvedena kultna komedija "Rodijaci", u kojoj glume glumci HNK Mostar Velimir Pšeničnik Njirić (198 puta) i Miro Barnjak (76 puta).  Doajeni hrvatskog glumišta igraju predstavu koja je oduševila publiku diljem BiH, Hrvatske i inozmenstva. Riječ je tekstu koji je adaptirao veliki kazališni umjetnik Rusmir Agačević na temelju antologijskih kolumni književnika i novinara Petra Miloša. 
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 57 - 64 od 931