Kontakt: Ova email adresa je zaštięena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
ƈitluk se priprema za izvedbu mjuzikla ā€žDvoje iz Galilejeā€œ
Petak, 02 Prosinac 2016
Uzorak SlikeRedatelj Richard Montez, Boris MiletiƦ i Vlado BuliƦ, ĆØlanovi BroƦanske udruge mladih ā€žBrumā€œ posjetili su danas naĆØelnika opƦine ƈitluk Marina RadiÅ”iƦa i na sastanku upoznali naĆØelnika RadiÅ”iƦa s tijekom priprema za izvedbu božiƦnog mjuzikla ā€žDvoje iz Galilejeā€œ.  Mjuzikl ā€žDvoje iz Galilejeā€œ u ƈitluku Ʀe biti izveden 16. prosinca u organizaciji meĆ°unarodnog kazaliÅ”ta ā€žCornerstone Artsā€œ i ā€žBroƦanska udruga mladihā€œ, a na danas održanom sastanku naĆØelnik Marin RadiÅ”iƦ obeƦao je da Ʀe OpƦina ƈitluk podržati realizaciju navedenog projekta.
 
Najavljujemo: Predstavljanje knjige ā€žPeĆØat istineā€œ
Petak, 02 Prosinac 2016
Uzorak SlikeU petak, 2. prosinca u FranjevaĆØkoj galeriji "Fra Didak BuntiƦ" u ƈitluku u 18 sati i 30 minuta bit Ʀe predstavljena knjiga"PeĆØat istine" autorice Ive Margeta - živog i vjernog svjedoka zloĆØinaĆØke komunistiĆØke diktature. Svoja sjeƦanja i kalvariju koju je osobno proÅ”la nakon Drugog svjetskog rata, proganjanje, uzniĆØke dane, nepravdu - Iva, kƦi Hercegovine pretoĆØila je u knjigu "PeĆØat istine" kako bismo znali Å”to je Hrvat, katolik prolazio zbog svoje vjere i ljubavi prema Domovini.
 
Predstavljen roman ā€žNekoliko ptica i jedno neboā€œ
Četvrtak, 01 Prosinac 2016
Uzorak SlikeRoman ā€žNekoliko ptica i jedno neboā€œ autora Mire Gavrana predstavljen je sinoƦ u dvorani Ivana Pavla II u MeĆ°ugorju. U predstavljanju romana u kojem istaknuti književnik i dramatiĆØar inspiriran likom i djelom fra Didaka BuntiƦa povezuje Slavoniju i Hercegovinu, proÅ”losti i sadaÅ”njost, sudjelovali su fra Ante MariƦ, profesor dramaturgije Dragan Komadina i sam autor, dok je glumac Robert Pehar ĆØitao ulomke iz romana. 
 
Glazbeno-scenska poslastica: Broadwayski mjuzikl ''Dvoje iz Galileje'' 16. prosinca u ƈitluku
Srijeda, 30 Studeni 2016
Uzorak SlikeMeĆ°unarodno kazaliÅ”te ''Cornerstone Arts'' i ''BroƦanska udruga mladih'' 16.prosinca 2016. u ƈitluku spremaju pravu malu glazbeno-scensku poslasticu.  Naime, rijeĆØ je o poznatom božiƦnom mjuziklu ''Dvoje iz Galileje'' ameriĆØkoga redatelja Richarda Monteza. Ovaj poznati redatelj je cijeli svoj život posvetio kazaliÅ”tu i kazaliÅ”nim angažmanom je proputovao viÅ”e od 80 zemalja svijeta na 4 svjetska kontinenta, a ove Ʀe  godine ƈitluku pružiti posebnu ĆØast i uĆØiniti ga domaƦinom mjuzikla svjetskih razmjera.
 
MOFF: Žiri Ʀe imati težak zadatak komu dodijeliti ā€˜Stablo ljubaviā€™
Srijeda, 30 Studeni 2016

Uzorak SlikePotresan, intiman i dirljiv dokumentarac ā€œSve je bio dobar sanā€ publika u Mostaru imala je priliku vidjeti u ponedjeljak 28. studenoga, dok smo viÅ”e o samoj priĆØi mogli saznati dan kasnije na filmskim razgovorima u organizaciji Mostar Film Festivala. Film prouĆØava dogaĆ°aje iz vremena poĆØetka rata u Hrvatskoj, dolazak mladog francuskog dragovoljca Jean-Michela Nicoliera u Hrvatsku, njegovu borbu, tragediju obrane grada Vukovara kao i muĆØeniĆØku smrt na OvĆØari, a sve kroz emotivnu vizuru njegove majke Lyliane Fournier koja u filmu traga za informacijama kako bi doÅ”la do posmrtnih ostataka svog sina te ga dostojno pokopala.

 
VeĆØeras u MeĆ°ugorju predstavljanje knjige "Nekoliko ptica i jedno nebo" autora Mire Gavrana
Srijeda, 30 Studeni 2016
Uzorak SlikeU organizaciji Župnog ureda MeĆ°ugorje i Informativnog centra Mir MeĆ°ugorje u srijedu 30. studenog 2016. godine s poĆØetkom u 19 sati u dvorani Ivana Pavla II biti Ʀe upriliĆØeno predstavljanje knjige  ā€žNekoliko ptica i jedno neboā€œ, najprevoĆ°enijega hrvatskog književnika Mire Gavrana. O knjizi Ʀe govoriti autor Miro Gavran, fra Ante MariƦ i Dragan Komadina. Novi roman Mire Gavrana, "Nekoliko ptica i jedno nebo", nadahnut je dogaĆ°ajima iz vremena velike gladi u Hercegovini tijekom Prvoga svjetskog rata.
 
Kakvi su Hrvati; U ƈitluku predstavljena knjiga dr. sc. Bože Skoke
Utorak, 29 Studeni 2016
Uzorak SlikeKulturna manifestacija ā€žBožiƦni susret s Maticom u Brotnjuā€œ zapoĆØela je sinoƦ predstavljanjem knjige ā€žKakvi su Hrvati ā€“ ogledi o hrvatskom identitetu, imidžu i neiskoriÅ”tenim potencijalimaā€œ autora dr. sc. Bože Skoke, poznatog profesora odnosa s javnoÅ”Ć¦u na Fakultetu politiĆØkih znanosti SveuĆØiliÅ”ta u Zagrebu i jednog od vodeƦih hrvatskih komunikacijskih struĆØnjaka. DobrodoÅ”licu nazoĆØnima u hotelu Brotnjo poželio je prof. Andrija StojiƦ, predsjednik Ogranka Matice hrvatske ƈitluk, koji je predstavio autora knjige i najavio da Ʀe OMH ƈitluk do 6. sijeĆØnja, do kada traje ovogodiÅ”nja manifestacija ā€žBožiƦni susret s Maticom u Brotnjuā€œ, organizirati joÅ” nekoliko razliĆØitih kulturnih dogaĆ°aja.
 
Hit komedija "Rodijaci" u ƈapljini
Ponedjeljak, 28 Studeni 2016
Uzorak SlikeU srijedu, 30. studenoga u 19 sati, u dvorani Kina Mogorjelo bit Ʀe izvedena kultna komedija "Rodijaci", u kojoj glume glumci HNK Mostar Velimir PÅ”eniĆØnik NjiriƦ (198 puta) i Miro Barnjak (76 puta).  Doajeni hrvatskog glumiÅ”ta igraju predstavu koja je oduÅ”evila publiku diljem BiH, Hrvatske i inozmenstva. RijeĆØ je tekstu koji je adaptirao veliki kazaliÅ”ni umjetnik Rusmir AgaĆØeviƦ na temelju antologijskih kolumni književnika i novinara Petra MiloÅ”a. 
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeęa » Kraj »»

Stranice 57 - 64 od 931