Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
VIDEO Tiskano predblagdansko izdanje dječjeg časopisa Cvrčak
Srijeda, 14 Prosinac 2016
Uzorak SlikeEdukativno-zabavni dječji list Cvrčak počeo je izlaziti prije šest godina. Na samim počecima Cvrčak je bio zamišljen kao časopis OŠ Bijakovići, no ubrzo se proširio i na ostale osnovne škole na području općine Čitluk, ali i šire. List koji u najvećoj mjeri kreiraju sami osnovnoškolci izlazi pet puta tijekom školske godine, a 27. broj lista objavljen je za studeni i prosinac.  Iz najnovijeg broja Cvrčka svakako valja izdvojiti osvrt na obilježavanje Svjetskog dana jabuka i obljetnicu osnutka OŠ Čerin, kao i osvrt na Dane kruha u osnovnim školama, ali i tekst posvećen umirovljenoj ravnateljici OŠ Lipanjske zore – Višići. 
 
Mostar: Društvo povjesničara umjetnosti Hercegovine organizira Okrugli stol
Srijeda, 14 Prosinac 2016
Uzorak SlikeU četvrtak, 15. prosinca, u 18 sati u dvorani Galerije Kraljice Katarine Kosače (Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača) u Mostaru održat će se Okrugli stol koji organizira Društvo povjesničara umjetnosti Hercegovine. Okrugli stol organizira se povodom obilježavanja dviju godina djelovanja Društva, a govorit će se o njegovu djelovanju, rezultatima, perspektivama i svrsi postojanja, kao i o široj slici kulture i kulturnih događaja u Hercegovini.
 
Večer sjećanja povodom prve obljetnice smrti akademskog slikara Frane Primorca Umjetnika
Ponedjeljak, 12 Prosinac 2016
 Ogranak Matice hrvatske Čitluk, u sklopu kulturne manifestacije "Božić s Maticom u Brotnju", povodom prve obljetnice smrti akademskog slikara Frane Primorca Umjetnika u utorak 27. prosinca 2016. godine organizira prigodan kulturni program. Program će započeti u 18 sati u Crkvi Krista Kralja u Čitluku gdje će biti služena sv. Misa zadušnica za pokojnog Franu, dok će u 19 sati u Galeriji Klub Matice hrvatske Čitluk biti će upriličena izložba slika koja je Umjetnik napravio za života.
 
VIDEO Predstavnici Udruge Brum o predstojećem mjuziklu "Dvoje iz Galileje"
Nedjelja, 11 Prosinac 2016

Uzorak SlikeU današnjoj emisiji „Ispovjedaonica svijeta“ koja se emitira u programu internet televizije Prvi.tv gostovali su predstavnici Broćanske udruge mladih – Brum Helena Dujmović i Franjo Falak. U razgovoru s voditeljicom Ivanom Grbavac dotaknuli su se rada Udruge, ali i najaktualnije teme  predstojećeg glazbeno-scenskog spektakla kojega pripremaju u suradnji s međunarodnim kazalištem „Cornerstone Arts“.

 
KUD „Donji Ograđenici“ 17. prosinca slavi 60. obljetnicu osnutka
Subota, 10 Prosinac 2016
UUzorak Slike prigodi proslave 60. obljetnice osnutka, KUD „Donji Ograđenici“ 17. prosinca proslavit će ovaj vrijedni jubilej svečanim koncertom. Koncert će se održati ispred Područne škole OŠ fra Didaka Buntića u Donjem Velikom Ograđeniku s početkom u 16 sati, a članovi slavljeničkog društva na koncertu su pozvali sva kulturno-umjetnička društva s područja općine Čitluk i kulturno-umjetničko društvo iz Busovače kako bi slavljenički koncert imao bogatiji i raznovrsniji prograxm.
 
U Stocu po prvi puta ove godine Božićni sajam i Biblijska večer uz jaslice
Četvrtak, 08 Prosinac 2016

Uzorak SlikeU subota, 10. prosinca u 11,00 sati u središtu grada u Stocu održati će se mali Božićni sajam. Po uzoru na ostale hercegovačke gradove, Udruga građana “Inicijativa” Stolac organizira cjelodnevno adventsko druženje koje će ponuditi različite sadržaje. Svečano otvorenje uljepšat će glazbena skupina iz Stoca “Vidoštačka kraljica”, nakon čega slijedi druženje s djecom i roditeljima u Pastoralnom biskupijskom centru, gdje će “Mali teatar” iz Mostara upriličiti Božićnu predstavu “Dar”. Nakon predstave ponovno smo vani ispred šatora i družimo se s našim Stolačkim mažoretkinjama.

 
VIDEO Tradicionalni Božićni koncert HKU-a Brotnjo 15. prosinca u Čitluku
Četvrtak, 08 Prosinac 2016

Uzorak SlikeU mjesecu prosincu organiziraju se različita humanitarna, zabavna, kulturna i duhovna događanja. I u općini Čitluk teku zadnje pripreme za tradicionalni 12. po redu Božićni koncert HKUD-a Brotnjo koji će biti održan u Hotelu Brotnjo u četvrtak 15.  prosinca. Tim povodom u emisiji „Dobar dan Hercegovino“ koja se emitira na Našoj TV voditeljica Suzana Bošnjak ugostila je Marinka Bukovca i Borislava Šimovića, predsjednika i dopredsjednika HKUD-a Brotnjo iz Čitluka.

 
Baka Iva Margeta proslavila rođendan Pečatom istine
Subota, 03 Prosinac 2016
Uzorak SlikeU Franjevačkoj galeriji "Fra Didak Buntić" u Čitluku baka Iva Margeta sinoć je predstavila svoju knjigu „Pečat istine“ i proslavila 92. rođendan. Sjećanja na kalvariju koju je osobno prošla nakon Drugog svjetskog rata Iva je pretočila u knjigu „Pečat istine“. Iva u svojim svjedočanstvima opisuje strahote koje su ona i njezina obitelj prolazili, a autorica je knjigu napisala kako bi čitateljima predočila istinu koja je dugi niz godina zataškavana.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 49 - 56 od 931