Kontakt: Ova email adresa je zaštięena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
VIDEO Tiskano predblagdansko izdanje djeĆØjeg ĆØasopisa CvrĆØak
Srijeda, 14 Prosinac 2016
Uzorak SlikeEdukativno-zabavni djeĆØji list CvrĆØak poĆØeo je izlaziti prije Å”est godina. Na samim poĆØecima CvrĆØak je bio zamiÅ”ljen kao ĆØasopis OÅ  BijakoviƦi, no ubrzo se proÅ”irio i na ostale osnovne Å”kole na podruĆØju opƦine ƈitluk, ali i Å”ire. List koji u najveƦoj mjeri kreiraju sami osnovnoÅ”kolci izlazi pet puta tijekom Å”kolske godine, a 27. broj lista objavljen je za studeni i prosinac.  Iz najnovijeg broja CvrĆØka svakako valja izdvojiti osvrt na obilježavanje Svjetskog dana jabuka i obljetnicu osnutka OÅ  ƈerin, kao i osvrt na Dane kruha u osnovnim Å”kolama, ali i tekst posveƦen umirovljenoj ravnateljici OÅ  Lipanjske zore ā€“ ViÅ”iƦi. 
 
Mostar: DruÅ”tvo povjesniĆØara umjetnosti Hercegovine organizira Okrugli stol
Srijeda, 14 Prosinac 2016
Uzorak SlikeU ĆØetvrtak, 15. prosinca, u 18 sati u dvorani Galerije Kraljice Katarine KosaĆØe (Hrvatski dom Herceg Stjepan KosaĆØa) u Mostaru održat Ʀe se Okrugli stol koji organizira DruÅ”tvo povjesniĆØara umjetnosti Hercegovine. Okrugli stol organizira se povodom obilježavanja dviju godina djelovanja DruÅ”tva, a govorit Ʀe se o njegovu djelovanju, rezultatima, perspektivama i svrsi postojanja, kao i o Å”iroj slici kulture i kulturnih dogaĆ°aja u Hercegovini.
 
VeĆØer sjeƦanja povodom prve obljetnice smrti akademskog slikara Frane Primorca Umjetnika
Ponedjeljak, 12 Prosinac 2016
 Ogranak Matice hrvatske ƈitluk, u sklopu kulturne manifestacije "BožiƦ s Maticom u Brotnju", povodom prve obljetnice smrti akademskog slikara Frane Primorca Umjetnika u utorak 27. prosinca 2016. godine organizira prigodan kulturni program. Program Ʀe zapoĆØeti u 18 sati u Crkvi Krista Kralja u ƈitluku gdje Ʀe biti služena sv. Misa zaduÅ”nica za pokojnog Franu, dok Ʀe u 19 sati u Galeriji Klub Matice hrvatske ƈitluk biti Ʀe upriliĆØena izložba slika koja je Umjetnik napravio za života.
 
VIDEO Predstavnici Udruge Brum o predstojeƦem mjuziklu "Dvoje iz Galileje"
Nedjelja, 11 Prosinac 2016

Uzorak SlikeU danaÅ”njoj emisiji ā€žIspovjedaonica svijetaā€œ koja se emitira u programu internet televizije Prvi.tv gostovali su predstavnici BroƦanske udruge mladih ā€“ Brum Helena DujmoviƦ i Franjo Falak. U razgovoru s voditeljicom Ivanom Grbavac dotaknuli su se rada Udruge, ali i najaktualnije teme  predstojeƦeg glazbeno-scenskog spektakla kojega pripremaju u suradnji s meĆ°unarodnim kazaliÅ”tem ā€žCornerstone Artsā€œ.

 
KUD ā€žDonji OgraĆ°eniciā€œ 17. prosinca slavi 60. obljetnicu osnutka
Subota, 10 Prosinac 2016
UUzorak Slike prigodi proslave 60. obljetnice osnutka, KUD ā€žDonji OgraĆ°eniciā€œ 17. prosinca proslavit Ʀe ovaj vrijedni jubilej sveĆØanim koncertom. Koncert Ʀe se održati ispred PodruĆØne Å”kole OÅ  fra Didaka BuntiƦa u Donjem Velikom OgraĆ°eniku s poĆØetkom u 16 sati, a ĆØlanovi slavljeniĆØkog druÅ”tva na koncertu su pozvali sva kulturno-umjetniĆØka druÅ”tva s podruĆØja opƦine ƈitluk i kulturno-umjetniĆØko druÅ”tvo iz BusovaĆØe kako bi slavljeniĆØki koncert imao bogatiji i raznovrsniji prograxm.
 
U Stocu po prvi puta ove godine BožiƦni sajam i Biblijska veĆØer uz jaslice
Četvrtak, 08 Prosinac 2016

Uzorak SlikeU subota, 10. prosinca u 11,00 sati u srediÅ”tu grada u Stocu održati Ʀe se mali BožiƦni sajam. Po uzoru na ostale hercegovaĆØke gradove, Udruga graĆ°ana ā€œInicijativaā€ Stolac organizira cjelodnevno adventsko druženje koje Ʀe ponuditi razliĆØite sadržaje. SveĆØano otvorenje uljepÅ”at Ʀe glazbena skupina iz Stoca ā€œVidoÅ”taĆØka kraljicaā€, nakon ĆØega slijedi druženje s djecom i roditeljima u Pastoralnom biskupijskom centru, gdje Ʀe ā€œMali teatarā€ iz Mostara upriliĆØiti BožiƦnu predstavu ā€œDarā€. Nakon predstave ponovno smo vani ispred Å”atora i družimo se s naÅ”im StolaĆØkim mažoretkinjama.

 
VIDEO Tradicionalni BožiƦni koncert HKU-a Brotnjo 15. prosinca u ƈitluku
Četvrtak, 08 Prosinac 2016

Uzorak SlikeU mjesecu prosincu organiziraju se razliĆØita humanitarna, zabavna, kulturna i duhovna dogaĆ°anja. I u opƦini ƈitluk teku zadnje pripreme za tradicionalni 12. po redu BožiƦni koncert HKUD-a Brotnjo koji Ʀe biti održan u Hotelu Brotnjo u ĆØetvrtak 15.  prosinca. Tim povodom u emisiji ā€žDobar dan Hercegovinoā€œ koja se emitira na NaÅ”oj TV voditeljica Suzana BoÅ”njak ugostila je Marinka Bukovca i Borislava Å imoviƦa, predsjednika i dopredsjednika HKUD-a Brotnjo iz ƈitluka.

 
Baka Iva Margeta proslavila roĆ°endan PeĆØatom istine
Subota, 03 Prosinac 2016
Uzorak SlikeU FranjevaĆØkoj galeriji "Fra Didak BuntiƦ" u ƈitluku baka Iva Margeta sinoƦ je predstavila svoju knjigu ā€žPeĆØat istineā€œ i proslavila 92. roĆ°endan. SjeƦanja na kalvariju koju je osobno proÅ”la nakon Drugog svjetskog rata Iva je pretoĆØila u knjigu ā€žPeĆØat istineā€œ. Iva u svojim svjedoĆØanstvima opisuje strahote koje su ona i njezina obitelj prolazili, a autorica je knjigu napisala kako bi ĆØitateljima predoĆØila istinu koja je dugi niz godina zataÅ”kavana.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeęa » Kraj »»

Stranice 49 - 56 od 931