Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
HT ERONET promovirao svoje usluge na „Adventu u Mostaru“
Ponedjeljak, 12 Prosinac 2016

Uzorak SlikeProteklog je vikenda HT ERONET organizirao promociju u sklopu „Adventa u Mostaru“. Osim informacija o bogatoj ponudi usluga, štand je nudio i mogućnost fotografiranja s Djedom Božićnjakom, te je privukao veliki broj posjetitelja. Inače, HT ERONET je jedan od sponzora cjelokupne manifestacije te je posredstvom internetske televizije Prvi.TV osigurao i izravan prijenos programa.  

 
Milijuni maraka od smilja na ljeto bi mogli pokrenuti Hercegovinu, bit će novih kuća i automobila
Ponedjeljak, 12 Prosinac 2016
Uzorak SlikeOko 30 milijuna posađenih sadnica smilja kojeg sve više zovu hercegovačkim zlatom svjedoči o velikoj ekspanziji uzgoja na plantažama ove biljke širom Hercegovine. Iako je na samom početku ove poljoprivredne revolucije bilo i skeptika koji nisu predviđali ništa dobro u vezi ovog posla a može se reći da ih podosta ima i danas, Hercegovci se nisu dali smesti i krš su pretvarali u pogodne plantaže na kojima danas uspješno uzgajaju smilje, piše ABCportal.info.
 
“Noć prijatelja” ispunila očekivanja, a gosti iz Hercegovine i središnje Bosne je uveličali
Ponedjeljak, 12 Prosinac 2016

Uzorak SlikeTuristički pansion M-Liberas na Vlašiću, u vlasništvu Slobodana Ćurka iz Nove Bile, bio je mjesto druženja poslovnih ljudi i prijatelja iz Lašvanske doline te iz Hercegovine. Naime, vlasnik turističkog pansiona Slobodan Ćurak i vlasnik Vinarije Čitluk Željko Nakić dugogodišnji su poslovni partneri i prijatelji, a i na kraju ove poslovne godine organizirali su lijepo druženje kojem su dali naziv “Noć prijatelja”.

 
Tajna uspjeha 'Udovica' iz Sretnica: One su Hercegovke koje su zasukale rukave i ušle u povijest!
Nedjelja, 11 Prosinac 2016
Uzorak SlikeGdje se u Bosni i Hercegovini može pojesti najbolja janjetina u pravom domaćem ambijentu? Teško pitanje, jer konkurencija je prilična. Ali, mnogi gurmani, od Zageba do Sarajeva, bez premišljanja će odgovoriti: kod Udovica, u mjestu Sretnice. Ni cijena od paprenih 40 KM po kilogramu za ljubitelje dobrog zalogaja nije problem, jer se uz janjetinu i druga domaća jela nudi i mirisna domaća pogača i salate od hercegovačkog povrća, piše Blic.rs. 
 
Suša uništila proizvodnju: Cijene kave na svjetskom tržištu divljaju, u BiH porasle za 10 posto
Ponedjeljak, 05 Prosinac 2016

Uzorak SlikeOd kolovoza ove godine cijene kave na svjetskom tržištu konstantno rastu. Zemlje regije najavile su poskupljenje kave od 1. siječnja, dok je u BiH cijena viša već od sredine studenog. Naime, prošli urod u Brazilu koji je najveći svjetski proizvođač kave arabica je podbacio, a isto se događa i s novim urodom jer nije bilo dovoljno kiše na tim prostorima. Ista situacija je i u Vijetnamu koji uzgaja kavu robusta. Zbog toga je cijena kave na burzama u Londonu (za 37 posto) i New Yorku (za 36 posto) znatno viša.

 
Općina Čitluk i Općina Žabljak pripremaju projekt prekogranične suradnje
Utorak, 29 Studeni 2016
OUzorak Slikepćina Čitluk i Općina Žabljak iz Crne Gore pripremaju zajednički projekt prekogranične suradnje „Održivi turizam poboljšan kroz aktivnosti zajednica za kulturnu baštinu prekograničnog područja Općine Žabljak i Općine Čitluk“. Dvjema općinama u pripremi ovog projekta na raspolaganje se stavila GTF – Inicijativa za održivi rast, pa je stoga jučer u Uredu načelnika Općine Čitluk održan sastanak na kojem su sudjelovali predstavnici Općine Čitluk, GTF – Inicijative za održivi rast, Udruge Stećak i Razvojne agencije „NERA“ iz Nema. Na spomenutom sastanku načelnik općine Čitluk Marin Radišić potpisao je deklaraciju vodećeg aplikanta kojom je Općina Čitluk prihvatila ulogu nositelja projekta prekogranične suradnje.
 
FOTO: Održano tradicionalno „Andrinje 2016.“ – manifestacija blagoslova i kušanja mladog vina
Subota, 26 Studeni 2016
Uzorak SlikeZahvaljujući poduzetničkom duhu članova obitelji Ćorić, u petak je u njihovoj poznatoj tvrtki Podrumi Andrija u Paoči održana tradicionalna gospodarsko-turistička manifestacija blagoslova i kušanja mladog vina pod nazivom  „Andrinje 2016.“. Tu manifestaciju vlasnici Podruma Andrija (obitelj Ćorić) za svoje prijatelje i poslovne partnere organizira krajem studenog svake godine uz blagdan sv. Andrije, a u spomen svoga oca, na pok. Andriju Ćorića, osnivača Podruma.
 
Sklopljen Sporazum o partnerstvu radi razvitka gospodarstva u Hercegovini
Petak, 25 Studeni 2016
JUzorak Slikeučer je u prostorijama INTERA Tehnološkog parka u Mostaru, sklopljen Sporazum o suradnji s ciljem uspostave Mreže za konkurentnost Hercegovine između partnera: REDAH, SPARK, INTERA, Drvni klaster Hercegovine i Turistički klaster Hercegovine. Sporazum je sklopljen u okviru REDAH-ovog projekta HIVES (High – Level Innovation for a Value – Driven Exploitation of a Joint S3 in the Adriatic Area) koji je odobren za financiranje u sklopu programa Jadranske prekogranične suradnje 2007-2013, ciljanog natječaja Europske strategije za Jadransko-jonsku regiju (EUSAIR).
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 73 - 80 od 850