Kontakt: Ova email adresa je zaštięena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
HT ERONET promovirao svoje usluge na ā€žAdventu u Mostaruā€œ
Ponedjeljak, 12 Prosinac 2016

Uzorak SlikeProteklog je vikenda HT ERONET organizirao promociju u sklopu ā€žAdventa u Mostaruā€œ. Osim informacija o bogatoj ponudi usluga, Å”tand je nudio i moguƦnost fotografiranja s Djedom BožiƦnjakom, te je privukao veliki broj posjetitelja. InaĆØe, HT ERONET je jedan od sponzora cjelokupne manifestacije te je posredstvom internetske televizije Prvi.TV osigurao i izravan prijenos programa.  

 
Milijuni maraka od smilja na ljeto bi mogli pokrenuti Hercegovinu, bit Ʀe novih kuƦa i automobila
Ponedjeljak, 12 Prosinac 2016
Uzorak SlikeOko 30 milijuna posaĆ°enih sadnica smilja kojeg sve viÅ”e zovu hercegovaĆØkim zlatom svjedoĆØi o velikoj ekspanziji uzgoja na plantažama ove biljke Å”irom Hercegovine. Iako je na samom poĆØetku ove poljoprivredne revolucije bilo i skeptika koji nisu predviĆ°ali niÅ”ta dobro u vezi ovog posla a može se reƦi da ih podosta ima i danas, Hercegovci se nisu dali smesti i krÅ” su pretvarali u pogodne plantaže na kojima danas uspjeÅ”no uzgajaju smilje, piÅ”e ABCportal.info.
 
ā€œNoƦ prijateljaā€ ispunila oĆØekivanja, a gosti iz Hercegovine i srediÅ”nje Bosne je uveliĆØali
Ponedjeljak, 12 Prosinac 2016

Uzorak SlikeTuristiĆØki pansion M-Liberas na VlaÅ”iƦu, u vlasniÅ”tvu Slobodana Ɔurka iz Nove Bile, bio je mjesto druženja poslovnih ljudi i prijatelja iz LaÅ”vanske doline te iz Hercegovine. Naime, vlasnik turistiĆØkog pansiona Slobodan Ɔurak i vlasnik Vinarije ƈitluk Željko NakiƦ dugogodiÅ”nji su poslovni partneri i prijatelji, a i na kraju ove poslovne godine organizirali su lijepo druženje kojem su dali naziv ā€œNoƦ prijateljaā€.

 
Tajna uspjeha 'Udovica' iz Sretnica: One su Hercegovke koje su zasukale rukave i uŔle u povijest!
Nedjelja, 11 Prosinac 2016
Uzorak SlikeGdje se u Bosni i Hercegovini može pojesti najbolja janjetina u pravom domaƦem ambijentu? TeÅ”ko pitanje, jer konkurencija je priliĆØna. Ali, mnogi gurmani, od Zageba do Sarajeva, bez premiÅ”ljanja Ʀe odgovoriti: kod Udovica, u mjestu Sretnice. Ni cijena od paprenih 40 KM po kilogramu za ljubitelje dobrog zalogaja nije problem, jer se uz janjetinu i druga domaƦa jela nudi i mirisna domaƦa pogaĆØa i salate od hercegovaĆØkog povrƦa, piÅ”e Blic.rs. 
 
SuŔa uniŔtila proizvodnju: Cijene kave na svjetskom tržiŔtu divljaju, u BiH porasle za 10 posto
Ponedjeljak, 05 Prosinac 2016

Uzorak SlikeOd kolovoza ove godine cijene kave na svjetskom tržiÅ”tu konstantno rastu. Zemlje regije najavile su poskupljenje kave od 1. sijeĆØnja, dok je u BiH cijena viÅ”a veƦ od sredine studenog. Naime, proÅ”li urod u Brazilu koji je najveƦi svjetski proizvoĆ°aĆØ kave arabica je podbacio, a isto se dogaĆ°a i s novim urodom jer nije bilo dovoljno kiÅ”e na tim prostorima. Ista situacija je i u Vijetnamu koji uzgaja kavu robusta. Zbog toga je cijena kave na burzama u Londonu (za 37 posto) i New Yorku (za 36 posto) znatno viÅ”a.

 
OpƦina ƈitluk i OpƦina Žabljak pripremaju projekt prekograniĆØne suradnje
Utorak, 29 Studeni 2016
OUzorak SlikepƦina ƈitluk i OpƦina Žabljak iz Crne Gore pripremaju zajedniĆØki projekt prekograniĆØne suradnje ā€žOdrživi turizam poboljÅ”an kroz aktivnosti zajednica za kulturnu baÅ”tinu prekograniĆØnog podruĆØja OpƦine Žabljak i OpƦine ƈitlukā€œ. Dvjema opƦinama u pripremi ovog projekta na raspolaganje se stavila GTF ā€“ Inicijativa za održivi rast, pa je stoga juĆØer u Uredu naĆØelnika OpƦine ƈitluk održan sastanak na kojem su sudjelovali predstavnici OpƦine ƈitluk, GTF ā€“ Inicijative za održivi rast, Udruge SteƦak i Razvojne agencije ā€žNERAā€œ iz Nema. Na spomenutom sastanku naĆØelnik opƦine ƈitluk Marin RadiÅ”iƦ potpisao je deklaraciju vodeƦeg aplikanta kojom je OpƦina ƈitluk prihvatila ulogu nositelja projekta prekograniĆØne suradnje.
 
FOTO: Održano tradicionalno ā€žAndrinje 2016.ā€œ ā€“ manifestacija blagoslova i kuÅ”anja mladog vina
Subota, 26 Studeni 2016
Uzorak SlikeZahvaljujuƦi poduzetniĆØkom duhu ĆØlanova obitelji ƆoriƦ, u petak je u njihovoj poznatoj tvrtki Podrumi Andrija u PaoĆØi održana tradicionalna gospodarsko-turistiĆØka manifestacija blagoslova i kuÅ”anja mladog vina pod nazivom  ā€žAndrinje 2016.ā€œ. Tu manifestaciju vlasnici Podruma Andrija (obitelj ƆoriƦ) za svoje prijatelje i poslovne partnere organizira krajem studenog svake godine uz blagdan sv. Andrije, a u spomen svoga oca, na pok. Andriju ƆoriƦa, osnivaĆØa Podruma.
 
Sklopljen Sporazum o partnerstvu radi razvitka gospodarstva u Hercegovini
Petak, 25 Studeni 2016
JUzorak SlikeuĆØer je u prostorijama INTERA TehnoloÅ”kog parka u Mostaru, sklopljen Sporazum o suradnji s ciljem uspostave Mreže za konkurentnost Hercegovine izmeĆ°u partnera: REDAH, SPARK, INTERA, Drvni klaster Hercegovine i TuristiĆØki klaster Hercegovine. Sporazum je sklopljen u okviru REDAH-ovog projekta HIVES (High ā€“ Level Innovation for a Value ā€“ Driven Exploitation of a Joint S3 in the Adriatic Area) koji je odobren za financiranje u sklopu programa Jadranske prekograniĆØne suradnje 2007-2013, ciljanog natjeĆØaja Europske strategije za Jadransko-jonsku regiju (EUSAIR).
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeęa » Kraj »»

Stranice 73 - 80 od 850