Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Matični ured Čitluk: U 2016. godini je 30 rođenih više od broja umrlih
Ponedjeljak, 09 Siječanj 2017

Uzorak Slike

Kako Brotnjo.info doznaje iz Matičnog ureda Čitluk, tijekom protekle 2016. godine zabilježen je pozitivan prirast stanovništva na području Općine Čitluk. 

 
Udruga Susret pozvala načelnika Radišića na božićni sajam
Ponedjeljak, 28 Studeni 2016
Uzorak SlikeUdruga Susret od 11. do 16. prosinca organizira božićni sajam „U susret Božiću s djecom Udruge Susret“ pa su stoga predstavnice Udruge danas posjetile načelnika općine Čitluk Marina Radišića. Djevojčica Kristina Erić ovom je prilikom načelniku Marinu Radišiću uručila prigodni dar koji je sama izradila u radionici Udruge Susret, te je pozvala načelnika Radišića da posjeti božićni sajam koji će se održavati ispred prostorija Udruge Susret od 11. do 16. prosinca.
 
Krehin Gradac od sada bliži općinskom središtu: Asfaltirana cesta od Jakerovca do Bara
Utorak, 04 Listopad 2016
Uzorak SlikeU Mjesnoj zajednici Krehin Gradac jučer je završeno asfaltiranje lokalne ceste od Športsko rekreacijskog centra Jakerovac do Bara. Projekt asfaltiranja 470 metara lokalne ceste financirali su Ministarstvo prometa i veza Hercegovačko-neretvanske županije, Općina Čitluk i mještani MZ Krehin Gradac koji su prikupili dio financijskih sredstava potrebnih za realizaciju projekta.
 
Radovi na poboljšanju prometne infrastrukture završeni ili su pred završetkom na nekoliko lokacija
Četvrtak, 15 Rujan 2016
Uzorak SlikeProjekt rekonstrukcije lokalne ceste u Blizancima koja od spajanja sa regionalnom cestom R-425 služi za pristup dijelovima naseljenih mjesta Blizanci i Krehin Gradac i koja vodi do župne crkve na Gradini zajednički realiziraju Općina Čitluk, Vlada Federacije BiH i Vlada HNŽ. Prva faza projekta završena je asfaltiranjem 200 metara ceste čija je širina 5 metara, a nakon asfaltiranja ceste na spoju s R-425 uskoro će uslijediti završetak radova i na preostaloj dionici od 700 metara na kojoj su pripremni radovi u tijeku.
 
Čitlučki vatrogasci imaju mnogo više posla nego lani: U prvih osam mjeseci intervenirali 220 puta
Ponedjeljak, 12 Rujan 2016
Uzorak SlikeZbog izrazito visoke opasnosti od izbijanja požara, ove godine je Vatrogasna postrojba Čitluk gotovo tijekom sezone požara, koja je počela 1. svibnja, svakodnevno upozoravala građane da je zabranjeno paljenje vatre, odnosno korištenje plamena na otvorenom prostoru. Unatoč tomu, ovog je ljeta na području čitlučke općine osjetno povećan broj požara u odnosu na prošlogodišnju sezonu.
 
Pozitivne brojke u kolovozu: 13 rođenih više nego umrlih, brak sklopilo 17 parova
Ponedjeljak, 05 Rujan 2016
Uzorak SlikeKako smo doznali iz Matičnog ureda Čitluk tijekom proteklog mjeseca zabilježene su pozitivne brojke kad je u pitanju odnos rođenih i umrlih na području naše općine. Tijekom kolovoza u knjigu rođenih upisana su 24 rođenja, od čega 14 muške i 10 ženske djece. U istom razdoblju u knjigu umrlih upisano je 11 naših sugrađana, od čega 5 muških i 6 ženskih osoba. Protekli mjesec obilježen je velikim brojem vjenčanja. Naime, brak je sklopilo čak 17 parova.
 
U srpnju isti broj rođenih i umrlih
Srijeda, 17 Kolovoz 2016
Uzorak SlikeProtekli mjesec srpanj kad je odnos rođenih i umrlih u pitanju je izjednačen. Kako doznajemo iz Matičnog ureda Čitluk u razdoblju od 1. do 31. srpnja u matičnu knjigu rođenih upisano je 17 beba od čega 11 muških i 6 ženskih. I istom razdoblju u matičnu knjigu umrlih upisano je 17 osoba, 7 muških i 10 ženskih. Brak je sklopilo 11 parova.
 
Općina Čitluk u prvom polugodištu imala veće prihode od rashoda
Četvrtak, 04 Kolovoz 2016
Uzorak SlikeU protekli četvrtak, 28. srpnja, održana je 41. redovita sjednica Općinskog vijeća Čitluk. Na prijedlog predlagača, načelnika općine Čitluk Ive Jerkića, na početku sjednice u dnevni red iz saziva sjednice uvrštena je točka pod kojom su vijećnici raspravljali o izmjenama i dopunama Odluke o uvođenju zone posebnog prometnog ustroja i naknadi za korištenje lokalnih prometnica u naseljima Međugorje, Bijakovići i Vionica, općina Čitluk.
 
FOTO: Postavljena nova led rasvjeta u parku Podadvor
Četvrtak, 04 Kolovoz 2016
Uzorak SlikeNakon što je prije nekoliko godina uređen park Podadvor u Čitluku, vandali su redovito uništavali klupe, korpe za otpad te javnu rasvjetu. Iako se dosta napora ulagalo u obnovu uništenoga, zbog konstantnog destruktivnog ponašanja pojedinaca, Javno poduzeće Broćanac Čitluk uz nove klupe i betonske posude za otpad, odlučilo se postaviti i nova rasvjetna tijela koja su sad postavljena na stupove i odignuta od zemlje, kako ne bi bili na dohvat ruke onima koji u park dolaze samo kako bi uništavali zajedničku imovinu. 
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 10 - 18 od 527