Kontakt: Ova email adresa je zaštięena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
MatiĆØni ured ƈitluk: U 2016. godini je 30 roĆ°enih viÅ”e od broja umrlih
Ponedjeljak, 09 Siječanj 2017

Uzorak Slike

Kako Brotnjo.info doznaje iz MatiĆØnog ureda ƈitluk, tijekom protekle 2016. godine zabilježen je pozitivan prirast stanovniÅ”tva na podruĆØju OpƦine ƈitluk. 

 
Udruga Susret pozvala naĆØelnika RadiÅ”iƦa na božiƦni sajam
Ponedjeljak, 28 Studeni 2016
Uzorak SlikeUdruga Susret od 11. do 16. prosinca organizira božiƦni sajam ā€žU susret BožiƦu s djecom Udruge Susretā€œ pa su stoga predstavnice Udruge danas posjetile naĆØelnika opƦine ƈitluk Marina RadiÅ”iƦa. DjevojĆØica Kristina EriƦ ovom je prilikom naĆØelniku Marinu RadiÅ”iƦu uruĆØila prigodni dar koji je sama izradila u radionici Udruge Susret, te je pozvala naĆØelnika RadiÅ”iƦa da posjeti božiƦni sajam koji Ʀe se održavati ispred prostorija Udruge Susret od 11. do 16. prosinca.
 
Krehin Gradac od sada bliži opƦinskom srediÅ”tu: Asfaltirana cesta od Jakerovca do Bara
Utorak, 04 Listopad 2016
Uzorak SlikeU Mjesnoj zajednici Krehin Gradac juĆØer je zavrÅ”eno asfaltiranje lokalne ceste od Å portsko rekreacijskog centra Jakerovac do Bara. Projekt asfaltiranja 470 metara lokalne ceste financirali su Ministarstvo prometa i veza HercegovaĆØko-neretvanske županije, OpƦina ƈitluk i mjeÅ”tani MZ Krehin Gradac koji su prikupili dio financijskih sredstava potrebnih za realizaciju projekta.
 
Radovi na poboljŔanju prometne infrastrukture zavrŔeni ili su pred zavrŔetkom na nekoliko lokacija
Četvrtak, 15 Rujan 2016
Uzorak SlikeProjekt rekonstrukcije lokalne ceste u Blizancima koja od spajanja sa regionalnom cestom R-425 služi za pristup dijelovima naseljenih mjesta Blizanci i Krehin Gradac i koja vodi do župne crkve na Gradini zajedniĆØki realiziraju OpƦina ƈitluk, Vlada Federacije BiH i Vlada HNŽ. Prva faza projekta zavrÅ”ena je asfaltiranjem 200 metara ceste ĆØija je Å”irina 5 metara, a nakon asfaltiranja ceste na spoju s R-425 uskoro Ʀe uslijediti zavrÅ”etak radova i na preostaloj dionici od 700 metara na kojoj su pripremni radovi u tijeku.
 
ƈitluĆØki vatrogasci imaju mnogo viÅ”e posla nego lani: U prvih osam mjeseci intervenirali 220 puta
Ponedjeljak, 12 Rujan 2016
Uzorak SlikeZbog izrazito visoke opasnosti od izbijanja požara, ove godine je Vatrogasna postrojba ƈitluk gotovo tijekom sezone požara, koja je poĆØela 1. svibnja, svakodnevno upozoravala graĆ°ane da je zabranjeno paljenje vatre, odnosno koriÅ”tenje plamena na otvorenom prostoru. UnatoĆØ tomu, ovog je ljeta na podruĆØju ĆØitluĆØke opƦine osjetno poveƦan broj požara u odnosu na proÅ”logodiÅ”nju sezonu.
 
Pozitivne brojke u kolovozu: 13 roĆ°enih viÅ”e nego umrlih, brak sklopilo 17 parova
Ponedjeljak, 05 Rujan 2016
Uzorak SlikeKako smo doznali iz MatiĆØnog ureda ƈitluk tijekom proteklog mjeseca zabilježene su pozitivne brojke kad je u pitanju odnos roĆ°enih i umrlih na podruĆØju naÅ”e opƦine. Tijekom kolovoza u knjigu roĆ°enih upisana su 24 roĆ°enja, od ĆØega 14 muÅ”ke i 10 ženske djece. U istom razdoblju u knjigu umrlih upisano je 11 naÅ”ih sugraĆ°ana, od ĆØega 5 muÅ”kih i 6 ženskih osoba. Protekli mjesec obilježen je velikim brojem vjenĆØanja. Naime, brak je sklopilo ĆØak 17 parova.
 
U srpnju isti broj roĆ°enih i umrlih
Srijeda, 17 Kolovoz 2016
Uzorak SlikeProtekli mjesec srpanj kad je odnos roĆ°enih i umrlih u pitanju je izjednaĆØen. Kako doznajemo iz MatiĆØnog ureda ƈitluk u razdoblju od 1. do 31. srpnja u matiĆØnu knjigu roĆ°enih upisano je 17 beba od ĆØega 11 muÅ”kih i 6 ženskih. I istom razdoblju u matiĆØnu knjigu umrlih upisano je 17 osoba, 7 muÅ”kih i 10 ženskih. Brak je sklopilo 11 parova.
 
OpƦina ƈitluk u prvom polugodiÅ”tu imala veƦe prihode od rashoda
Četvrtak, 04 Kolovoz 2016
Uzorak SlikeU protekli ĆØetvrtak, 28. srpnja, održana je 41. redovita sjednica OpƦinskog vijeƦa ƈitluk. Na prijedlog predlagaĆØa, naĆØelnika opƦine ƈitluk Ive JerkiƦa, na poĆØetku sjednice u dnevni red iz saziva sjednice uvrÅ”tena je toĆØka pod kojom su vijeƦnici raspravljali o izmjenama i dopunama Odluke o uvoĆ°enju zone posebnog prometnog ustroja i naknadi za koriÅ”tenje lokalnih prometnica u naseljima MeĆ°ugorje, BijakoviƦi i Vionica, opƦina ƈitluk.
 
FOTO: Postavljena nova led rasvjeta u parku Podadvor
Četvrtak, 04 Kolovoz 2016
Uzorak SlikeNakon Å”to je prije nekoliko godina ureĆ°en park Podadvor u ƈitluku, vandali su redovito uniÅ”tavali klupe, korpe za otpad te javnu rasvjetu. Iako se dosta napora ulagalo u obnovu uniÅ”tenoga, zbog konstantnog destruktivnog ponaÅ”anja pojedinaca, Javno poduzeƦe BroƦanac ƈitluk uz nove klupe i betonske posude za otpad, odluĆØilo se postaviti i nova rasvjetna tijela koja su sad postavljena na stupove i odignuta od zemlje, kako ne bi bili na dohvat ruke onima koji u park dolaze samo kako bi uniÅ”tavali zajedniĆØku imovinu. 
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeęa » Kraj »»

Stranice 10 - 18 od 527