Kontakt: Ova email adresa je zaÜtiŠena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuŔili Javascript
Proslava Dana op├Žine zapo├Ęinje otvarenjem izlo┼żbe Zorana Zelenike
─îetvrtak, 21 Svibanj 2015
Uzorak SlikeProgram obilje┼żavanja Dana op├Žine ├łitluk i 709. obljetnice prvog pisanog spomena imena Brotnjo zapo├Ęet ├Že ve├Ęeras otvarenjem izlo┼żbe crte┼ża akademskog grafi├Ęara Zorana Zelenike. Izlo┼żba pod nazivom „Minijature (male stvari)“ bit ├Že otvorena u galeriji Klub Matice hrvatske u Gradskoj športskoj dvorani ├łitluk u 19,30 sati. Sat vremena kasnije u Hotelu Brotnjo biti predstavljena najnovija nakladni├Ęka ostvarenja Ogranka Matice hrvatske u ├łitluku: roman „Svijetla strana sunca“ autora Mate Grbavca i preslik izdanja „Zapam├Ženja“ fra Grge Marti├Ža iz 1906. godine.
 
Najavljujemo: Dan op├Žine ├łitluk i 709. obljetnicu prvog pisanog spomena imena Brotnjo
Srijeda, 06 Svibanj 2015
Uzorak SlikeNizom kulturnih, sportskih, zabavnih i ostalih sadr┼żaja Brotnjaci ├Že i ove godine na sve├Ęan na├Ęin obilje┼żiti 24. svibnja, Dan svoje op├Žine i 709. obljetnicu prvog poznatog pisanog spomena imena Brotnjo. Kako bi ├łitluk za tu prigodu izgledao što ljepše, komunalci su ve├Ž po├Ęeli  ure├░ivati parkove i nasade te ostalu infrastrukturu. Prema rije├Ęima Marina Radiši├Ža, predsjednika OV ├łitluk, Organizacijski odbor prihvatio je vrlo opse┼żan program sve├Ęanosti obilje┼żavanja Dana op├Žine ├łitluk koje ├Že trajati punih šest dana (od 21. do 26. svibnja).
 
Odr┼żana 28. sjednica Op├Žinskog vije├Ža ├łitluk
Subota, 02 Svibanj 2015
Uzorak SlikeNa 28. sjednici Op├Žinskog vije├Ža ├łitluk vije├Žnici su usvojili Odluku o dodjeli javnih priznanjima op├Žine ├łitluk.  Vije├Žnici su na današnjoj sjednici jednoglasno podr┼żali prijedlog Povjerenstva za dodjelu javnih priznanja kojim se predla┼że da se u znak javnog priznanja za ostvarene uspjehe u radu i djelovanju, kojima se doprinosi razvoju i ugledu op├Žine ├łitluk, na sve├Ęanoj sjednici povodom Dana op├Žine ├łitluk uru├Ęe Zahvalnica, Godišnja nagrada Op├Žine ├łitluk i Nagrada za ┼żivotno djelo Op├Žine ├łitluk.
 
Osnovna ┼íkola ├łerin: Obavijest za budu├Že osnovce
Utorak, 21 Travanj 2015
Uzorak SlikeIz Osnovne škole ├łerin obavještavaju roditelje djece koja ├Že u rujnu po├Ži u I. razred devetogodišnjeg školovanja kako ├Že se upisi u podru├Ęnim i centralnoj školi u ├łerinu odr┼żati od 28. travnja do 4. svibnja. Na upis je potrebno donijeti Rodni list za dijete s JMBG-om i lije├Ęni├Ęko uvjerenje.
 
Traje upis djece u prvi razred u O┼á fra Didaka Bunti├Ža ├łitluk
Utorak, 21 Travanj 2015
Uzorak SlikeSvakog  prolje├Ža u travnju u svim osnovnim školama obavlja se upis djece u prvi razred. Uz mališane, taj trenutak s radoš├Žu i nestrpljenjem iš├Ęekuju i njihovi roditelji. Od ponedjeljaka u podru├Ęnim, a od sutra i u centralnoj Osnovnoj školi fra Didaka Bunti├Ža ├łitluk traje upis djece koja ├Že u školskoj 2015./2016. godini poha├░ati prvi razred osnovne škole devetogodišnjeg trajanja.
 
Po├Ęela sanacija ulegnu├Ža na regionalnoj cesti u Donjem Malom Ogra├░eniku
─îetvrtak, 16 Travanj 2015
Uzorak SlikeRadovi na sanaciji ulegnu├Ža na regionalnoj cesti R-425 u Donjem Malom Ogra├░eniku  zapo├Ęeli su prije dva dana. Kako smo doznali od predstavnika izvo├░a├Ęa radova uslijed popuštanja potpornih zidova došlo je do ulegnu├Ža kolnika na kra├Žoj dionici regionalne ceste R-425 na „su┼żenju“ u D.M. Ogra├░eniku koje se zbog sigurnosti odvijanja promet mora sanirati.
 
Nema sanacije, nema ni vo┼żnje: Mje┼ítani Me├░ugorja i Bijakovi├Ža najavljuju blokadu autoceste [FOTO]
Utorak, 14 Travanj 2015
Uzorak SlikeIako je rekonstrukcija dijela regionalne ceste R425a od Zvirovi├Ža do Trebi┼żata u potpunosti dovršena, druga od Zvirovi├Ža do Me├░ugorja, to├Ęnije od ├Ęvora Me├░ugorje, nije dobila niti centimetar novog asfalta, iako je bila prioritetna za sanaciju. Rekonstrukciju cijele dionice pobjedonosno je u rujnu prošle godine najavljivao još uvijek aktualni direktor Autocesta FBiH Ensad Kari├Ž, prilikom otvorenja poddionice Zvirovi├Ži – Kravica.
 
Provedbu odluke o uvo├░enju i naplati ekolo┼íke pristojbe nadzirat ├Že ├Ęetvero├Ęlano Povjerenstvo
Petak, 27 O┼×ujak 2015
Uzorak SlikeVije├Žnici Op├Žinskog vije├Ža ├łitluk na ju├Ęer odr┼żanoj 27. redovitoj sjednici usvojili su Prijedlog odluke o usvajanju ostvarenja Prora├Ęuna op├Žine ├łitluk u 2014. godini, Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o uvo├░enju (naplati) posebnog komunalnog doprinosa - ekološke pristojbe, Nacrt odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu, Nacrt Programa gospodarenja poljoprivrednim zemljištem u dr┼żavnom vlasništvu za podru├Ęje op├Žine ├łitluk 2015.-2020., kao i izvješ├Ža o radu za 2014. godinu: Gradske ljekarne ├łitluk, Dje├Ęjeg vrti├Ža ├łitluk i Kulturno-informativnog centra ├łitluk.
 
Zbog vandala postavljen video-nadzor u Osnovnoj ┼íkoli Bijakovi├Ži
Subota, 21 O┼×ujak 2015
Uzorak SlikeKako smo doznali od prof. Veselka Pehara, ravnatelja Osnovne škole Bijakovi├Ęi, od ju├Ęer se cijela zgrada te škole nalazi pod video-nadzorom.  Škola je, naime, vlastitim sredstvima nabavila potrebnu video opremu s više analognih  i digitalnih kamera koje danono├Žno snimaju što se sve doga├░a oko zgrade i u školskom dvorištu.  
 
«« PoŔetak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 SljedeŠa » Kraj »»

Stranice 82 - 90 od 527