Kontakt: Ova email adresa je zaštięena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
OpƦina ƈitluk i Eko život dogovorili izgradnju deset zelenih otoka
Četvrtak, 29 Listopad 2015
EUzorak Slikeko život d.o.o. Tuzla - ovlaÅ”teni operater sustava upravljanja ambalažnim otpadom organizirao je juĆØer u Hotelu Brotnjo struĆØnu radionicu na temu: TumaĆØenje odredbi Pravilnika upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom u FBiH. Putem ove radionice Eko život je želio uspostaviti kvalitetniju interakciju s kljuĆØnim dijelom sustava, gospodarstvenicima koji plaƦajuƦi naknade doprinose sustavu i odgovoriti na njihova pitanja vezana za ambalažu i ambalažni otpad. Uz predstavnike Eko života na radionici su sudjelovali naĆØelnik opƦine ƈitluk Ivo JerkiƦ, Safet Harbinja, direktor Fonda za zaÅ”titu okoliÅ”a FBiH, v.d. ministra Mehmed Cero sa suradnicima ispred Federalnog ministarstva okoliÅ”a i turizma i predstavnici sakupljaĆØa meĆ°u kojima i Romano GrubiÅ”iƦ, predstavnik ALBA-e Mostar.
 
Održana 32. sjednica OpƦinskog vijeƦa ƈitluk
Petak, 25 Rujan 2015
Uzorak SlikeJuĆØer je u Maloj dvorani Kulturno-informativnog centra održana 32. redovita sjednica OpƦinskog vijeƦa ƈitluk. Sjednica je zapoĆØela  usvajanjem predloženog dnevnog reda i izvatka iz zapisnika sa 31. sjednice OpƦinskog vijeƦa ƈitluk, nakon ĆØega su uslijedila pitanja vijeƦnika i informacije o radu Srednje škole dr. fra Slavka BarbariƦa, Osnovne škole BijakoviƦi i Osnovne škole fra Didaka BuntiƦa u ƈitluku.
 
MZ MeĆ°ugorje i BijakoviƦi protiv ĆØitluĆØke opƦine: Gdje je novac? OpƦina odgovara: OtiÅ”ao vama
Srijeda, 23 Rujan 2015
Uzorak SlikeU mjesnim zajednicama BijakoviƦ i MeĆ°ugorje, OpƦine ƈitluk, brojna su nezadovoljstva i upuƦene ozbiljen optužbe prema opƦinskoj administraciji. Iz ovih mjesnih zajednica otovreno pitaju gdje su utrošeni 'njihovi novci' te traže bolju skrb OpƦine, ali i povlastice, najavljujuƦi za ĆØetvrtak, 24. rujna u 14 sati 'prosvjed u pokretu' - okupljanje na parkiralištu stadiona NK Brotnjo, odlazak do robne kuƦe ƈitluĆØanka i vraƦanje na parkiralište NK Brotnjo. 
 
Dani berbe groÅ¾Ć°a okonĆØani uz vrhunska vina, smotru folklora i koncert OpƦe opasnosti
Ponedjeljak, 21 Rujan 2015
Uzorak SlikeOtvorenje izložbe slika akademskog slikara Miroslava Šetke, predstavljanje knjige „Kraljevska gozba“ autora prof. Emila RaspudiƦa, meĆ°unarodni karate turnir „DBG Open 2015.“ i struĆØna predavanja  u organizaciji Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta SveuĆØilišta u Mostaru obilježili su prva dva dana jubilarne 60. turistiĆØko-kulturno-gospodarstvene manifestacija“ Dani berbe groÅ¾Ć°a – Brotnjo 2015.“.
 
Predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske posjetila opƦinu ƈitluk
Srijeda, 16 Rujan 2015
Uzorak SlikeNaĆØelnik opƦine ƈitluk Ivo JerkiƦ primio je danas u radni posjet mr. sc. Dariu KrstiĆØeviƦ, predstojnicu Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske u ĆØijoj je pratnji bila i glasnogovornica Ureda Žana ƆoriƦ. Na radnom sastanku u uredu naĆØelnika JerkiƦa, predstojnica KrstiĆØeviƦ upoznala je svog domaƦina s naĆØinom rada Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i projektima koje Ured kao središnje tijelo koje provodi politiku hrvatske Vlade u odnosu prema Hrvatima koji žive izvan njenih granica provodi u ovom trenutku. 
 
NaĆØelnik JerkiƦ i direktor Abraham razgovarali o nastavku suradnje u okviru projekta GOLD
Utorak, 15 Rujan 2015
Uzorak SlikeNovi direktor projekta GOLD Gabriel Abraham boravio je u petak u nastupnom posjetu u opƦini ƈitluk. Ovom prilikom novi direktor projekta GOLD (lokalni razvoj zasnovan na razvojnoj komponenti) koji u Bosni i Hercegovini i okruženju realiziraju USAID i SIDA susreo se s naĆØelnikom opƦine ƈitluk Ivom JerkiƦem. Na sastanku u uredu naĆØelnika voĆ°eni su razgovori o planiranim aktivnostima u projektu GOLD i nastavku suradnje. Za OpƦinu ƈitluk u buduƦnosti Ʀe biti posebno zanimljiva dva projekta, selekcija najboljih opƦina putem sistema certificiranja BFC i moguƦnost da Vlada SAD-a financira realizaciju projekata kroz Vlada-Vladi (G2G) program. 
 
Usvojen opsežan program obilježavanja Dana branitelja opƦine ƈitluk
Petak, 11 Rujan 2015
UUzorak Slike petak, 18. rujna, u ƈitluku Ʀe se na sveĆØan naĆØin obilježiti Dan hrvatskih branitelja opƦine ƈitluk i 24. obljetnica organiziranja obrane Brotnja i hrvatskog naroda u BiH od srboĆØetniĆØke agresije.  Na sjednici Organizacijskog odbora, koja je održana  u srijedu poslijepodne,  usvojen je bogat dvodnevni program obilježavanja Dana hrvatskih branitelja naše opƦine. Tako Ʀe se u ĆØetvrtak, 17. rujna, u ĆØitluĆØkom Brotnjo s poĆØetkom u 20 sati  upriliĆØiti sveĆØano predstavljanje knjige „LuĆØ Hrvata“ autora poznatog kninskog pjesnika Ante Nadomira TadiƦa - Šutre. 
 
Vlado JerkiƦ službeni predstavnik NjemaĆØke gospodarske komore u Hercegovini
Ponedjeljak, 07 Rujan 2015
Uzorak SlikeVlado JerkiƦ od juĆØer je službeni reprezent Udruge gospodarstvenika pri Gospodarskoj komori NjemaĆØke. Njega je na ovu dužnost imenovao Alexander Mardian, predsjednik NjemaĆØke gospodarske komore u BiH. - Naše sjedište je u Sarajevu, ali želimo i jaku suradnju s Banja Lukom i Mostarom. Vlado JerkiƦ je sada službeni naš predstavnik, i želimo s tim pokazati kako želimo biti više prisutni na ovim prostorima, kako želimo suraĆ°ivati s ovom regijom, zajedniĆØki raditi na projektima. Hercegovina je nama jako važno i to želimo pokazati na ovaj naĆØin - rekao je juĆØer za Prvi.tv Mardian. SliĆØno je govorio i Jens Muller, izaslanik njemaĆØke Vlade u Gospodarskoj komori Mostara.
 
Danas je u prve razrede osnovne Å”kole poÅ”lo 189 uĆØenika s podruĆØja opƦine ili 12 viÅ”e nego lani
Ponedjeljak, 07 Rujan 2015
Uzorak SlikeKao i u cijeloj HercegovaĆØko-neretvanskoj županiji, danas je poĆØela redovna nastava za sve puĆØkoškolce i srednjoškolce ĆØitluĆØke opƦine. U povodu poĆØetka nastave za ĆØitluĆØke i njihove uĆØitelje i roditelje u ƈitluku, ƈerinu i BijakoviƦima  slavljene svete mise zahvalnice na kojima su sveƦenici zazivali božji blagoslov na sve uĆØenike,  njihovo napredovanje u znanju te rast u vjeri te se zajedno  molili za sve pokojne uĆØenike i uĆØitelje. Tako je u ƈitluku, ƈerinu i MeĆ°ugorju  molitvom i duhovnim pjesmama uveliĆØan ugoĆ°aj poĆØetka nove školske godine.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeęa » Kraj »»

Stranice 55 - 63 od 527