Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Općina Čitluk i Eko život dogovorili izgradnju deset zelenih otoka
Četvrtak, 29 Listopad 2015
EUzorak Slikeko život d.o.o. Tuzla - ovlašteni operater sustava upravljanja ambalažnim otpadom organizirao je jučer u Hotelu Brotnjo stručnu radionicu na temu: Tumačenje odredbi Pravilnika upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom u FBiH. Putem ove radionice Eko život je želio uspostaviti kvalitetniju interakciju s ključnim dijelom sustava, gospodarstvenicima koji plaćajući naknade doprinose sustavu i odgovoriti na njihova pitanja vezana za ambalažu i ambalažni otpad. Uz predstavnike Eko života na radionici su sudjelovali načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić, Safet Harbinja, direktor Fonda za zaštitu okoliša FBiH, v.d. ministra Mehmed Cero sa suradnicima ispred Federalnog ministarstva okoliša i turizma i predstavnici sakupljača među kojima i Romano Grubišić, predstavnik ALBA-e Mostar.
 
Održana 32. sjednica Općinskog vijeća Čitluk
Petak, 25 Rujan 2015
Uzorak SlikeJučer je u Maloj dvorani Kulturno-informativnog centra održana 32. redovita sjednica Općinskog vijeća Čitluk. Sjednica je započela  usvajanjem predloženog dnevnog reda i izvatka iz zapisnika sa 31. sjednice Općinskog vijeća Čitluk, nakon čega su uslijedila pitanja vijećnika i informacije o radu Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića, Osnovne škole Bijakovići i Osnovne škole fra Didaka Buntića u Čitluku.
 
MZ Međugorje i Bijakovići protiv čitlučke općine: Gdje je novac? Općina odgovara: Otišao vama
Srijeda, 23 Rujan 2015
Uzorak SlikeU mjesnim zajednicama Bijaković i Međugorje, Općine Čitluk, brojna su nezadovoljstva i upućene ozbiljen optužbe prema općinskoj administraciji. Iz ovih mjesnih zajednica otovreno pitaju gdje su utrošeni 'njihovi novci' te traže bolju skrb Općine, ali i povlastice, najavljujući za četvrtak, 24. rujna u 14 sati 'prosvjed u pokretu' - okupljanje na parkiralištu stadiona NK Brotnjo, odlazak do robne kuće Čitlučanka i vraćanje na parkiralište NK Brotnjo. 
 
Dani berbe grožđa okončani uz vrhunska vina, smotru folklora i koncert Opće opasnosti
Ponedjeljak, 21 Rujan 2015
Uzorak SlikeOtvorenje izložbe slika akademskog slikara Miroslava Šetke, predstavljanje knjige „Kraljevska gozba“ autora prof. Emila Raspudića, međunarodni karate turnir „DBG Open 2015.“ i stručna predavanja  u organizaciji Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru obilježili su prva dva dana jubilarne 60. turističko-kulturno-gospodarstvene manifestacija“ Dani berbe grožđa – Brotnjo 2015.“.
 
Predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske posjetila općinu Čitluk
Srijeda, 16 Rujan 2015
Uzorak SlikeNačelnik općine Čitluk Ivo Jerkić primio je danas u radni posjet mr. sc. Dariu Krstičević, predstojnicu Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske u čijoj je pratnji bila i glasnogovornica Ureda Žana Ćorić. Na radnom sastanku u uredu načelnika Jerkića, predstojnica Krstičević upoznala je svog domaćina s načinom rada Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i projektima koje Ured kao središnje tijelo koje provodi politiku hrvatske Vlade u odnosu prema Hrvatima koji žive izvan njenih granica provodi u ovom trenutku. 
 
Načelnik Jerkić i direktor Abraham razgovarali o nastavku suradnje u okviru projekta GOLD
Utorak, 15 Rujan 2015
Uzorak SlikeNovi direktor projekta GOLD Gabriel Abraham boravio je u petak u nastupnom posjetu u općini Čitluk. Ovom prilikom novi direktor projekta GOLD (lokalni razvoj zasnovan na razvojnoj komponenti) koji u Bosni i Hercegovini i okruženju realiziraju USAID i SIDA susreo se s načelnikom općine Čitluk Ivom Jerkićem. Na sastanku u uredu načelnika vođeni su razgovori o planiranim aktivnostima u projektu GOLD i nastavku suradnje. Za Općinu Čitluk u budućnosti će biti posebno zanimljiva dva projekta, selekcija najboljih općina putem sistema certificiranja BFC i mogućnost da Vlada SAD-a financira realizaciju projekata kroz Vlada-Vladi (G2G) program. 
 
Usvojen opsežan program obilježavanja Dana branitelja općine Čitluk
Petak, 11 Rujan 2015
UUzorak Slike petak, 18. rujna, u Čitluku će se na svečan način obilježiti Dan hrvatskih branitelja općine Čitluk i 24. obljetnica organiziranja obrane Brotnja i hrvatskog naroda u BiH od srbočetničke agresije.  Na sjednici Organizacijskog odbora, koja je održana  u srijedu poslijepodne,  usvojen je bogat dvodnevni program obilježavanja Dana hrvatskih branitelja naše općine. Tako će se u četvrtak, 17. rujna, u čitlučkom Brotnjo s početkom u 20 sati  upriličiti svečano predstavljanje knjige „Luč Hrvata“ autora poznatog kninskog pjesnika Ante Nadomira Tadića - Šutre. 
 
Vlado Jerkić službeni predstavnik Njemačke gospodarske komore u Hercegovini
Ponedjeljak, 07 Rujan 2015
Uzorak SlikeVlado Jerkić od jučer je službeni reprezent Udruge gospodarstvenika pri Gospodarskoj komori Njemačke. Njega je na ovu dužnost imenovao Alexander Mardian, predsjednik Njemačke gospodarske komore u BiH. - Naše sjedište je u Sarajevu, ali želimo i jaku suradnju s Banja Lukom i Mostarom. Vlado Jerkić je sada službeni naš predstavnik, i želimo s tim pokazati kako želimo biti više prisutni na ovim prostorima, kako želimo surađivati s ovom regijom, zajednički raditi na projektima. Hercegovina je nama jako važno i to želimo pokazati na ovaj način - rekao je jučer za Prvi.tv Mardian. Slično je govorio i Jens Muller, izaslanik njemačke Vlade u Gospodarskoj komori Mostara.
 
Danas je u prve razrede osnovne škole pošlo 189 učenika s područja općine ili 12 više nego lani
Ponedjeljak, 07 Rujan 2015
Uzorak SlikeKao i u cijeloj Hercegovačko-neretvanskoj županiji, danas je počela redovna nastava za sve pučkoškolce i srednjoškolce čitlučke općine. U povodu početka nastave za čitlučke i njihove učitelje i roditelje u Čitluku, Čerinu i Bijakovićima  slavljene svete mise zahvalnice na kojima su svećenici zazivali božji blagoslov na sve učenike,  njihovo napredovanje u znanju te rast u vjeri te se zajedno  molili za sve pokojne učenike i učitelje. Tako je u Čitluku, Čerinu i Međugorju  molitvom i duhovnim pjesmama uveličan ugođaj početka nove školske godine.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 55 - 63 od 527