Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
I u veljači zabilježen pozitivan prirodni prirast stanovništa
Srijeda, 02 Ožujak 2016
Uzorak SlikePozitivan trend kada je u pitanju odnos rođenih i umrlih na području općine Čitluk nastavio se i tijekom proteklog mjeseca. Kako smo doznali iz Matičnog ureda Čitluk u razdoblju od 1. do 29. veljače u Matičnu knjigu rođenih upisano je 25 djece, dok je u Matičnoj knjizi umrlih upisano 13 osoba. Tijekom spomenutog razdoblja brak su sklopila tri para, a upisana je i jedna presuda o razvodu braka.
 
Sanacija i dogradnja javne rasvjete: Postavljena nova LED rasvjetna tijela
Srijeda, 24 Veljača 2016
Uzorak SlikeU sklopu projekta sanacije i dogradnje javne rasvjete ovih je dana realiziran projekt kojim je obuhvaćeno postavljanje javne rasvjete na nedavno rekonstruiranom pristupnom putu do parkinga crkve sv. Jakova u Međugorju, dovršetak javne rasvjete na kružnom toku i dijelu staze prema Osnovnoj školi Bijakovići. Vrijednost izvršenih radova procjenjuje se na cca. 50.000 KM, a realizaciju navedenog projekta u iznosu od 14.000 KM sufinancirao je Fond za zaštitu okoliša HNŽ pošto je u sklopu projekta na stupove javne rasvjete ugrađena ekološki prihvatljiva LED rasvjeta. 
 
Veleposlanstvo Republike Mađarske zainteresirano za sufinanciranje uređenja korita Lukoća
Četvrtak, 04 Veljača 2016
Uzorak SlikeNačelnik Ivo Jerkić sa suradnicima razgovarao je jučer u svom uredu s dr. sci. Dominikom Horvat, zamjenicom veleposlanika za ekonomska pitanja veleposlanstva Republike Mađarske. Glavna tema sastanka bila je mogućnost suradnje Općine Čitluk i Veleposlanstva Republike Mađarske u  realizaciji projekta „Čišćenje korita potoka „Lukoć“ u Potpolju“.
 
FOTO: Prigodnim programom svečano obilježen Dan OŠ Bijakovići
Četvrtak, 04 Veljača 2016
Uzorak SlikeDanas  su učenici i nastavnici Osnovne škole Bijakovići  na svečan su način proslavili Dan svoje škole i ujedno 114. obljetnicu postojanja te škole i školstva u Bijakovićima i Međugorju. OŠ Bijakovići trenutno pohađa 416 učenika, a u njoj su zaposlena 45 djelatnika. Kao što je i red, obilježavanje Dana škole počelo je svetom misom zahvalnicom,  koju je u 100-njak metara udaljenoj  župnoj crkvi sv. Jakova Međugorju  slavio međugorski svećenik fra Stanko Ćosić, a na kojoj se molilo  i za sve pokojne učenike i nastavnike te škole.
 
Jonathan Moore: Drago nam je da smo već godinama partneri Općine Čitluk
Utorak, 02 Veljača 2016
Uzorak SlikeŠef Misije OSCE-a, veleposlanik Jonathan Moore danas je u pratnji svojih suradnika posjetio općinu Čitluk te se sastao s načelnikom općine Čitluk Ivom Jerkićem i predsjednikom Općinskog vijeća Čitluk Marinom Radišićem.  Veleposlaniku Mooreu ovo je bio prvi radni posjet općini Čitluk, a nakon održanog sastanka u uredu načelnika općine, dao je izjavu za medije.
 
Čitluk: U siječnju zabilježen pozitivan prirodni prirast stanovništa
Ponedjeljak, 01 Veljača 2016
Uzorak SlikeVeć ranije smo pisali kako je među svim općinama u Hercegovini u 2015. godini jedino Čitluk zabilježio prirodni prirast stanovništva. Isti trend nastavio se i tijekom siječnja 2016. godine. Prema informacijama koje smo dobili iz Matičnog ureda Čitluk tijekom proteklog mjeseca, u razdoblju od 1. - 31. siječnja 2016. godine, u Matičnu knjigu rođenih upisano je rođenje 21 djeteta. Od toga je bilo 11 muške i 10 ženske djece. U istom razdoblju u Matičnu knjigu umrlih izvršeno je 14 upisa, od čega je bilo 5 muških i 9 ženskih osoba.
 
Tradicionalni prijam za župnike Broćanskog dekanata održan u uredu načelnika Jerkića
Petak, 22 Siječanj 2016
Uzorak SlikeU uredu načelnika općine Čitluk Ive Jerkića jučer je održan tradicionalni novogodišnji prijam za župnike Broćanskog dekanata. Načelnik Ivo Jerkić i predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Marin Radišić na sastanku su, koji se redovito upriličuje početkom godine, s fra Dariom Dodigom, dekanom Broćanskog dekanata i župnikom župe sv. Stjepana Prvomučenika – Čerinu, fra Mirom Šegom, župnikom župe Krista Kralja – Čitluk, don Đurom Benderom, župnikom župe Gradina – Mučeništvo sv. Ivana Krstitelja, i fra Ferdom Bobanom, župnikom župe sv. Blaža – Gradnići, razgovarali o gospodarskim i političkim prilikama, kao i o mogućnostima još bolje zajedničke suradnje na svim područjima.
 
Ivanić: Članstvo u EU je ključ za rješavanje unutarnjih razmirica u BiH
Petak, 22 Siječanj 2016
Uzorak SlikeČlan Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić rekao je kako bi bio vrlo zadovoljan kada bi BiH bila dio EU, jer se tu nalazi ključ za rješavanje unutarnjih razmirica u BiH. On je napomenuo kako je BiH uvijek bila mirnija i stabilnija kao dio neke šire zajednice. "Sve dok smo izolirani, mi se tu varakamo tko će koga prevariti i izmanipulirati, a tu velike sreće nema, zato bi nam jako pomogao taj put prema EU", rekao je Ivanić sinoć za TV1.
 
Na zajedničkom sastanku razgovarano o nastavku rekonstrukcije regionalne ceste R425a
Ponedjeljak, 18 Siječanj 2016
Uzorak SlikeNačelnik općine Čitluk Ivo Jerkić sa suradnicima razgovarao je u petak sa Stjepanom Krasićem, ministrom prometa i veza HNŽ, i predstavnicima JP Autoceste FBiH o nastavku rekonstrukcije regionalne ceste R425a u sklopu koje bi se radovi na obnovi ovog prometnog pravca trebali obaviti i na dijelu teritorija općine Čitluk. Ovom prilikom načelnik Jerkić je Marina Jelčića, izvršnog direktora za projektiranje i građenju JP Autoceste FBiH, i njegove suradnike, na početku sastanka kojem su nazočili: predsjednik OV Čitluk Marin Radišić, predstavnici javnih poduzeća Broting i Broćanac, predstavnici MZ Međugorje i prof. Željko Rozić sa Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, upoznao s činjenicom da je Općina Čitluk tijekom prošle godine završila tlačni vod za kanalizaciju Međugorja i BIjakovića te da je Općina Čitluk izgradila dio glavnog kanalizacijskog kolektora od Pošte do pumpne stanice u Međugorju.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 37 - 45 od 527