Kontakt: Ova email adresa je zaštięena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
I u veljaĆØi zabilježen pozitivan prirodni prirast stanovniÅ”ta
Srijeda, 02 Ožujak 2016
Uzorak SlikePozitivan trend kada je u pitanju odnos roĆ°enih i umrlih na podruĆØju opƦine ƈitluk nastavio se i tijekom proteklog mjeseca. Kako smo doznali iz MatiĆØnog ureda ƈitluk u razdoblju od 1. do 29. veljaĆØe u MatiĆØnu knjigu roĆ°enih upisano je 25 djece, dok je u MatiĆØnoj knjizi umrlih upisano 13 osoba. Tijekom spomenutog razdoblja brak su sklopila tri para, a upisana je i jedna presuda o razvodu braka.
 
Sanacija i dogradnja javne rasvjete: Postavljena nova LED rasvjetna tijela
Srijeda, 24 Veljača 2016
Uzorak SlikeU sklopu projekta sanacije i dogradnje javne rasvjete ovih je dana realiziran projekt kojim je obuhvaƦeno postavljanje javne rasvjete na nedavno rekonstruiranom pristupnom putu do parkinga crkve sv. Jakova u MeĆ°ugorju, dovrÅ”etak javne rasvjete na kružnom toku i dijelu staze prema Osnovnoj Å”koli BijakoviƦi. Vrijednost izvrÅ”enih radova procjenjuje se na cca. 50.000 KM, a realizaciju navedenog projekta u iznosu od 14.000 KM sufinancirao je Fond za zaÅ”titu okoliÅ”a HNŽ poÅ”to je u sklopu projekta na stupove javne rasvjete ugraĆ°ena ekoloÅ”ki prihvatljiva LED rasvjeta. 
 
Veleposlanstvo Republike Maưarske zainteresirano za sufinanciranje ureưenja korita LukoƦa
Četvrtak, 04 Veljača 2016
Uzorak SlikeNaĆØelnik Ivo JerkiƦ sa suradnicima razgovarao je juĆØer u svom uredu s dr. sci. Dominikom Horvat, zamjenicom veleposlanika za ekonomska pitanja veleposlanstva Republike MaĆ°arske. Glavna tema sastanka bila je moguƦnost suradnje OpƦine ƈitluk i Veleposlanstva Republike MaĆ°arske u  realizaciji projekta ā€žĆˆiÅ”Ć¦enje korita potoka ā€žLukoƦā€œ u Potpoljuā€œ.
 
FOTO: Prigodnim programom sveĆØano obilježen Dan OÅ  BijakoviƦi
Četvrtak, 04 Veljača 2016
Uzorak SlikeDanas  su uĆØenici i nastavnici Osnovne Å”kole BijakoviƦi  na sveĆØan su naĆØin proslavili Dan svoje Å”kole i ujedno 114. obljetnicu postojanja te Å”kole i Å”kolstva u BijakoviƦima i MeĆ°ugorju. OÅ  BijakoviƦi trenutno pohaĆ°a 416 uĆØenika, a u njoj su zaposlena 45 djelatnika. Kao Å”to je i red, obilježavanje Dana Å”kole poĆØelo je svetom misom zahvalnicom,  koju je u 100-njak metara udaljenoj  župnoj crkvi sv. Jakova MeĆ°ugorju  slavio meĆ°ugorski sveƦenik fra Stanko ƆosiƦ, a na kojoj se molilo  i za sve pokojne uĆØenike i nastavnike te Å”kole.
 
Jonathan Moore: Drago nam je da smo veƦ godinama partneri OpƦine ƈitluk
Utorak, 02 Veljača 2016
Uzorak SlikeÅ ef Misije OSCE-a, veleposlanik Jonathan Moore danas je u pratnji svojih suradnika posjetio opƦinu ƈitluk te se sastao s naĆØelnikom opƦine ƈitluk Ivom JerkiƦem i predsjednikom OpƦinskog vijeƦa ƈitluk Marinom RadiÅ”iƦem.  Veleposlaniku Mooreu ovo je bio prvi radni posjet opƦini ƈitluk, a nakon održanog sastanka u uredu naĆØelnika opƦine, dao je izjavu za medije.
 
ƈitluk: U sijeĆØnju zabilježen pozitivan prirodni prirast stanovniÅ”ta
Ponedjeljak, 01 Veljača 2016
Uzorak SlikeVeƦ ranije smo pisali kako je meĆ°u svim opƦinama u Hercegovini u 2015. godini jedino ƈitluk zabilježio prirodni prirast stanovniÅ”tva. Isti trend nastavio se i tijekom sijeĆØnja 2016. godine. Prema informacijama koje smo dobili iz MatiĆØnog ureda ƈitluk tijekom proteklog mjeseca, u razdoblju od 1. - 31. sijeĆØnja 2016. godine, u MatiĆØnu knjigu roĆ°enih upisano je roĆ°enje 21 djeteta. Od toga je bilo 11 muÅ”ke i 10 ženske djece. U istom razdoblju u MatiĆØnu knjigu umrlih izvrÅ”eno je 14 upisa, od ĆØega je bilo 5 muÅ”kih i 9 ženskih osoba.
 
Tradicionalni prijam za župnike BroƦanskog dekanata održan u uredu naĆØelnika JerkiƦa
Petak, 22 Siječanj 2016
Uzorak SlikeU uredu naĆØelnika opƦine ƈitluk Ive JerkiƦa juĆØer je održan tradicionalni novogodiÅ”nji prijam za župnike BroƦanskog dekanata. NaĆØelnik Ivo JerkiƦ i predsjednik OpƦinskog vijeƦa ƈitluk Marin RadiÅ”iƦ na sastanku su, koji se redovito upriliĆØuje poĆØetkom godine, s fra Dariom Dodigom, dekanom BroƦanskog dekanata i župnikom župe sv. Stjepana PrvomuĆØenika ā€“ ƈerinu, fra Mirom Å egom, župnikom župe Krista Kralja ā€“ ƈitluk, don Ɛurom Benderom, župnikom župe Gradina ā€“ MuĆØeniÅ”tvo sv. Ivana Krstitelja, i fra Ferdom Bobanom, župnikom župe sv. Blaža ā€“ GradniƦi, razgovarali o gospodarskim i politiĆØkim prilikama, kao i o moguƦnostima joÅ” bolje zajedniĆØke suradnje na svim podruĆØjima.
 
IvaniƦ: ƈlanstvo u EU je kljuĆØ za rjeÅ”avanje unutarnjih razmirica u BiH
Petak, 22 Siječanj 2016
Uzorak Slikeƈlan PredsjedniÅ”tva BiH iz Republike Srpske Mladen IvaniƦ rekao je kako bi bio vrlo zadovoljan kada bi BiH bila dio EU, jer se tu nalazi kljuĆØ za rjeÅ”avanje unutarnjih razmirica u BiH. On je napomenuo kako je BiH uvijek bila mirnija i stabilnija kao dio neke Å”ire zajednice. "Sve dok smo izolirani, mi se tu varakamo tko Ʀe koga prevariti i izmanipulirati, a tu velike sreƦe nema, zato bi nam jako pomogao taj put prema EU", rekao je IvaniƦ sinoƦ za TV1.
 
Na zajedniĆØkom sastanku razgovarano o nastavku rekonstrukcije regionalne ceste R425a
Ponedjeljak, 18 Siječanj 2016
Uzorak SlikeNaĆØelnik opƦine ƈitluk Ivo JerkiƦ sa suradnicima razgovarao je u petak sa Stjepanom KrasiƦem, ministrom prometa i veza HNŽ, i predstavnicima JP Autoceste FBiH o nastavku rekonstrukcije regionalne ceste R425a u sklopu koje bi se radovi na obnovi ovog prometnog pravca trebali obaviti i na dijelu teritorija opƦine ƈitluk. Ovom prilikom naĆØelnik JerkiƦ je Marina JelĆØiƦa, izvrÅ”nog direktora za projektiranje i graĆ°enju JP Autoceste FBiH, i njegove suradnike, na poĆØetku sastanka kojem su nazoĆØili: predsjednik OV ƈitluk Marin RadiÅ”iƦ, predstavnici javnih poduzeƦa Broting i BroƦanac, predstavnici MZ MeĆ°ugorje i prof. Željko RoziƦ sa GraĆ°evinskog fakulteta SveuĆØiliÅ”ta u Mostaru, upoznao s ĆØinjenicom da je OpƦina ƈitluk tijekom proÅ”le godine zavrÅ”ila tlaĆØni vod za kanalizaciju MeĆ°ugorja i BIjakoviƦa te da je OpƦina ƈitluk izgradila dio glavnog kanalizacijskog kolektora od PoÅ”te do pumpne stanice u MeĆ°ugorju.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeęa » Kraj »»

Stranice 37 - 45 od 527