Kontakt: Ova email adresa je zaštięena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
FOTO: Prigodnim programom sveĆØano proslavljen Dan OÅ  fra Didaka BuntiƦa ƈitluk
Ponedjeljak, 16 Svibanj 2016
Uzorak SlikeDanas su uĆØenici i djelatnici ĆØitluĆØke Osnovne Å”kole fra Didaka BuntiƦa na sveĆØan naĆØin obilježili Dan svoje Å”kole, koja s ponosom nosi ime istaknutog franjevca, prosvjetitelja i dobrotvora, oca sirotinje, glasovitog Brotnjaka fra Didaka BuntiƦa. Tim povodom, u ĆØitluĆØkoj  župnoj crkvi Krista Kralja slavljena je sveta misa zahvalnica koju je slavio  ĆØitluĆØki župnik  fra Miro Å ego, a na kojoj se molilo za uspjeÅ”an zavrÅ”etak Å”kolske godine i za sve pokojne djelatnike i uĆØenike te Å”kole.
 
Program obilježavanja Dana opƦine ƈitluk
Srijeda, 11 Svibanj 2016
Uzorak SlikeU ƈitluku se 24. svibnja obilježava Dan opƦine ƈitluk u spomen na najstariji saĆØuvani pisani spomen imena Brotnjo zabilježen u dubrovaĆØkom Povijesnom arhivu iz 1306. godine. OvogodiÅ”nji Dan opƦine ƈitluk Brotnjaci i njihovi gosti obilježit Ʀe ĆØetverodnevnim programom koji ukljuĆØuje sveĆØanu sjednicu OpƦinskog vijeƦa ƈitluk, dodjelu javnih priznanja, razna kulturna, sportska i druÅ”tvena dogaĆ°anja.
 
U travnju isti broj roĆ°enih i umrlih
Srijeda, 04 Svibanj 2016
Uzorak SlikeNakon tri mjeseca uzastopnog pozitivnog trenda kad je u pitanju odnos roĆ°enih i umrlih na podruĆØju OpƦine ƈitluk, tijekom travnja on je zaustavljen. Kako smo doznali iz MatiĆØnog ureda ƈitluk u ovom mjesecu u knjigu roĆ°enih upisano je 19 djece, a u istom razdoblju u matiĆØnoj knjizi umrlih takoĆ°er je upisano 19 osoba. U isto vrijeme brak je sklopilo 16 parova. Na kraju mjeseca travnja ukupan broj roĆ°enih u prva ĆØetiri mjeseca 2016. godine iznosi 78 (+22), dok je broj umrlih 56.
 
OpƦinu ƈitluk posjetilo izaslanstvo talijanskre regije Abruzzo
Subota, 23 Travanj 2016
Uzorak SlikeOpƦinu ƈitluk juĆØer su posjetili Luciano D'Alfonso, predsjednik talijanske regije Abruzzo, Gennaro Matarazzo, gradonaĆØelnik Grada Manoppella, i Davide Iezzi, predsjednik Gradskog vijeƦa Manoppella. Goste iz Italije u svom uredu primio je naĆØelnik opƦine ƈitluk Ivo JerkiƦ, a sastanku u OpƦini ƈitluk takoĆ°er su nazoĆØili: Predrag Smoljan ispred JP Broting i KreÅ”imir MiliƦeviƦ ispred TZ HNŽ. 
 
Odluka o dodjeli novĆØane pomoƦi odreĆ°enim kategorijama studenata u akademskoj 2015./2016. godini
Srijeda, 20 Travanj 2016
Uzorak SlikeNa temelju  ĆØlanka  112., a u svezi s ĆØlankom 41. Statuta opƦine ƈitluk ("Službeno glasilo OpƦinskog vijeƦa opƦine ƈitluk", broj: 2/08, 6/08 i 3/13), ĆØlanka 7. Pravilnika o naĆØinu i kriterijima za dodjelu novĆØane pomoƦi odreĆ°enim kategorijama studenata u akademskoj 2015./2016. godini i Liste (popisa) koju je utvrdilo Povjerenstvo za provedbu Javnog natjeĆØaja, OpƦinski naĆØelnik Ivo JerkiƦ donio je Odluku o dodjeli novĆØane  pomoƦi odreĆ°enim kategorijama studenata u  akademskoj 2015./2016. godini. 
 
FOTO: Prigodna predavanja Zavoda za zapoŔljavanje o potrebama na tržiŔtu rada
Srijeda, 20 Travanj 2016
Uzorak SlikeZa uĆØenike zavrÅ”nih osmih razreda u Osnovnoj Å”koli fra Didaka BuntiƦa ƈitluk i Osnovnoj Å”koli ƈerin juĆØer je održano prigodno predavanje koje za cilj ima profesionalno usmjeravanje ili orijentaciju uĆØenika na ona zanimanja koja su tražena na tržiÅ”tu rada. StruĆØno predavanje su održali mr. sc. Å ejla PejzagiƦ, Maja PeriƦ mag psihologije, Nikola BožiƦ voditelj podružnice Mostar odjeljenje br. 1 i Nikola OstojiƦ voditelj podružnice Zavoda za zapoÅ”ljavanje OpƦine ƈitluk. 
 
I u ožujku viÅ”e roĆ°enih nego umrlih
Petak, 08 Travanj 2016
Uzorak SlikePozitivan trend kada je u pitanju odnos roĆ°enih i umrlih na podruĆØju opƦine ƈitluk nastavio se i tijekom proteklog mjeseca. Kako smo doznali iz MatiĆØnog ureda ƈitluk u razdoblju od 1. do 31. ožujka u MatiĆØnu knjigu roĆ°enih upisano je 13 djece, od ĆØega 4 djeĆØaka i 9 djevojĆØica. U istom razdoblju u MatiĆØnoj knjizi umrlih upisano je 10 osoba, 2 muÅ”ke i 8 ženskih. Tijekom spomenutog razdoblja brak je sklopilo 6 parova.
 
Održana 38. sjednica OpƦinskog vijeƦa ƈitluk
Petak, 01 Travanj 2016
Uzorak SlikeJuĆØer je u Maloj dvorani Kulturno-informativnog centra održana 38. sjednica OpƦinskog vijeƦa ƈitluk, na kojoj su vijeƦnici izmeĆ°u ostalog usvojili Odluku o ostvarenju ProraĆØuna opƦine ƈitluk u 2015. godinu, IzvjeÅ”Ć¦e o radu za 2015. godinu Javnog pravobraniteljstva opƦine ƈitluk, nove planove parcelacije, dali suglasnosti Ministarstvu poljoprivrede, Å”umarstva i vodoprivrede HNŽ za nastavak provoĆ°enja postupka za dodjelu koncesija i usvojili odluku o visini naknade za uzurpaciju državnog zemljiÅ”ta za sadnju poljoprivrednih kultura.
 
OpƦina ƈitluk raspisala Javni natjeĆØaj za dodjelu novĆØane pomoƦi redovitim studenatima
Subota, 05 Ožujak 2016
Uzorak SlikeOpƦina ƈitluk raspisuje javni natjeĆØaj za dodjelu novĆØanih pomoƦi redovitim studentima u akademskoj 2015/2016. godini.  NovĆØana pomoƦ iznosi 100,00 KM mjeseĆØno za studente koji ispunjavaju opƦe i posebne uvjete propisane ĆØlancima 2. i 3. Pravilnika o  naĆØinu i kriterijima za dodjelu novĆØane  pomoƦi odreĆ°enim kategorijama studenata u  akademskoj 2015/2016. godini. NovĆØana pomoƦ Ʀe se isplaƦivati u jednakim mjeseĆØnim iznosima (10 mjeseci), poĆØevÅ”i retroaktivno od 01. studenog 2015. godine do 31. kolovoza 2016. godine.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeęa » Kraj »»

Stranice 28 - 36 od 527