Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
FOTO: Prigodnim programom svečano proslavljen Dan OŠ fra Didaka Buntića Čitluk
Ponedjeljak, 16 Svibanj 2016
Uzorak SlikeDanas su učenici i djelatnici čitlučke Osnovne škole fra Didaka Buntića na svečan način obilježili Dan svoje škole, koja s ponosom nosi ime istaknutog franjevca, prosvjetitelja i dobrotvora, oca sirotinje, glasovitog Brotnjaka fra Didaka Buntića. Tim povodom, u čitlučkoj  župnoj crkvi Krista Kralja slavljena je sveta misa zahvalnica koju je slavio  čitlučki župnik  fra Miro Šego, a na kojoj se molilo za uspješan završetak školske godine i za sve pokojne djelatnike i učenike te škole.
 
Program obilježavanja Dana općine Čitluk
Srijeda, 11 Svibanj 2016
Uzorak SlikeU Čitluku se 24. svibnja obilježava Dan općine Čitluk u spomen na najstariji sačuvani pisani spomen imena Brotnjo zabilježen u dubrovačkom Povijesnom arhivu iz 1306. godine. Ovogodišnji Dan općine Čitluk Brotnjaci i njihovi gosti obilježit će četverodnevnim programom koji uključuje svečanu sjednicu Općinskog vijeća Čitluk, dodjelu javnih priznanja, razna kulturna, sportska i društvena događanja.
 
U travnju isti broj rođenih i umrlih
Srijeda, 04 Svibanj 2016
Uzorak SlikeNakon tri mjeseca uzastopnog pozitivnog trenda kad je u pitanju odnos rođenih i umrlih na području Općine Čitluk, tijekom travnja on je zaustavljen. Kako smo doznali iz Matičnog ureda Čitluk u ovom mjesecu u knjigu rođenih upisano je 19 djece, a u istom razdoblju u matičnoj knjizi umrlih također je upisano 19 osoba. U isto vrijeme brak je sklopilo 16 parova. Na kraju mjeseca travnja ukupan broj rođenih u prva četiri mjeseca 2016. godine iznosi 78 (+22), dok je broj umrlih 56.
 
Općinu Čitluk posjetilo izaslanstvo talijanskre regije Abruzzo
Subota, 23 Travanj 2016
Uzorak SlikeOpćinu Čitluk jučer su posjetili Luciano D'Alfonso, predsjednik talijanske regije Abruzzo, Gennaro Matarazzo, gradonačelnik Grada Manoppella, i Davide Iezzi, predsjednik Gradskog vijeća Manoppella. Goste iz Italije u svom uredu primio je načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić, a sastanku u Općini Čitluk također su nazočili: Predrag Smoljan ispred JP Broting i Krešimir Milićević ispred TZ HNŽ. 
 
Odluka o dodjeli novčane pomoći određenim kategorijama studenata u akademskoj 2015./2016. godini
Srijeda, 20 Travanj 2016
Uzorak SlikeNa temelju  članka  112., a u svezi s člankom 41. Statuta općine Čitluk ("Službeno glasilo Općinskog vijeća općine Čitluk", broj: 2/08, 6/08 i 3/13), članka 7. Pravilnika o načinu i kriterijima za dodjelu novčane pomoći određenim kategorijama studenata u akademskoj 2015./2016. godini i Liste (popisa) koju je utvrdilo Povjerenstvo za provedbu Javnog natječaja, Općinski načelnik Ivo Jerkić donio je Odluku o dodjeli novčane  pomoći određenim kategorijama studenata u  akademskoj 2015./2016. godini. 
 
FOTO: Prigodna predavanja Zavoda za zapošljavanje o potrebama na tržištu rada
Srijeda, 20 Travanj 2016
Uzorak SlikeZa učenike završnih osmih razreda u Osnovnoj školi fra Didaka Buntića Čitluk i Osnovnoj školi Čerin jučer je održano prigodno predavanje koje za cilj ima profesionalno usmjeravanje ili orijentaciju učenika na ona zanimanja koja su tražena na tržištu rada. Stručno predavanje su održali mr. sc. Šejla Pejzagić, Maja Perić mag psihologije, Nikola Božić voditelj podružnice Mostar odjeljenje br. 1 i Nikola Ostojić voditelj podružnice Zavoda za zapošljavanje Općine Čitluk. 
 
I u ožujku više rođenih nego umrlih
Petak, 08 Travanj 2016
Uzorak SlikePozitivan trend kada je u pitanju odnos rođenih i umrlih na području općine Čitluk nastavio se i tijekom proteklog mjeseca. Kako smo doznali iz Matičnog ureda Čitluk u razdoblju od 1. do 31. ožujka u Matičnu knjigu rođenih upisano je 13 djece, od čega 4 dječaka i 9 djevojčica. U istom razdoblju u Matičnoj knjizi umrlih upisano je 10 osoba, 2 muške i 8 ženskih. Tijekom spomenutog razdoblja brak je sklopilo 6 parova.
 
Održana 38. sjednica Općinskog vijeća Čitluk
Petak, 01 Travanj 2016
Uzorak SlikeJučer je u Maloj dvorani Kulturno-informativnog centra održana 38. sjednica Općinskog vijeća Čitluk, na kojoj su vijećnici između ostalog usvojili Odluku o ostvarenju Proračuna općine Čitluk u 2015. godinu, Izvješće o radu za 2015. godinu Javnog pravobraniteljstva općine Čitluk, nove planove parcelacije, dali suglasnosti Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ za nastavak provođenja postupka za dodjelu koncesija i usvojili odluku o visini naknade za uzurpaciju državnog zemljišta za sadnju poljoprivrednih kultura.
 
Općina Čitluk raspisala Javni natječaj za dodjelu novčane pomoći redovitim studenatima
Subota, 05 Ožujak 2016
Uzorak SlikeOpćina Čitluk raspisuje javni natječaj za dodjelu novčanih pomoći redovitim studentima u akademskoj 2015/2016. godini.  Novčana pomoć iznosi 100,00 KM mjesečno za studente koji ispunjavaju opće i posebne uvjete propisane člancima 2. i 3. Pravilnika o  načinu i kriterijima za dodjelu novčane  pomoći određenim kategorijama studenata u  akademskoj 2015/2016. godini. Novčana pomoć će se isplaćivati u jednakim mjesečnim iznosima (10 mjeseci), počevši retroaktivno od 01. studenog 2015. godine do 31. kolovoza 2016. godine.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 28 - 36 od 527