Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Potpisan ugovor za rekonstrukciju lokalne ceste u Blizancima
Petak, 29 Srpanj 2016
Uzorak SlikeNačelnik općine Čitluk Ivo Jerkić i direktor KTM Brina d.o.o. Posušje Tomislav Marić potpisali su jučer u Čitluku ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji lokalne ceste u Blizancima. Riječ je o lokalnoj prometnici koja se spaja na regionalnu cestu R-425,  a predmetnim ugovorom dogovorena je rekonstrukcija ceste od spoja na regionalnu cestu do župne crkve na Gradini. Projekt rekonstrukcije ceste sufinanciraju Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, Ministarstvo prometa i veza HNŽ i Općina Čitluk. Cijena radova koji su predmet potpisanog ugovora iznosi 89.483,94 KM.
 
Foto: Instalirano sedam novih protupožarnih hidranata na području općine Čitluk
Srijeda, 06 Srpanj 2016
Uzorak SlikeOpćinska služba za Civilnu zaštitu s ciljem što bolje pripreme za protupožarnu sezonu predložila je općinskom načelniku da iz sredstava za zaštitu i spašavanje odobri projekt izgradnje protupožarnih hidranata na području općine Čitluk, što je od strane načelnika i prihvaćeno. Tako je u proteklih nekoliko mjeseci, od planiranih 12 instalirano 7 hidranata, i to u Gornjoj Blatnici, Gornjem Velikom Ograđeniku, Dragićini, Služnju, Međugorju, Krehin Gracu i u Dobrom Selu. Ranije je protupožarni hidrant instaliran i u Čalićima.
 
Ivica Zubac: Gdje god dođem predstavljat ću Čitluk u najboljem svjetlu
Petak, 01 Srpanj 2016
Uzorak SlikeDojmovi s nedavno održanog NBA drafta kod darovitog Brotnjaka Ivice Zubca još su sviježi a čestitke s različitih strana ne prestaju stizati. Zupca uskoro očekuju nove obveze i nova dokazivanja, no prije odlaska u Los Angeles Ivica je s roditeljima Ivanom i Dijanom posjetio Općinu Čitluk, gdje su za njega prijam upriličili načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić i predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Marin Radišić. Na prijam u Općinu Čitluk Ivica je uz roditelje došao s trenerom HKK Brotnjo Ivanom Buntićem koji je izuzetno ponosan što je upravo Ivica drugi košarkaš ponikao u Brotnju koji će igrati u NBA, ali i prvi Hrvat u povijesti LA Lakersa.
 
U lipnju negativan prirodni prirast stanovništva
Petak, 01 Srpanj 2016
Uzorak SlikeKako smo doznali iz Matičnog ureda Čitluk u mjesecu lipnju bilo je više umrlih od broja rođenih. Tako je u Matičnu knjigu rođenih upisano 17 djece, od čega 11 muške i 6 ženske. U isto vrijeme u Matičnu knjigu umrlih upisane su 22 smrti, od toga 11 muških i 11 ženskih osoba. U spomenutom razdoblju brak je sklopilo 10 parova. Ipak, kad se zbroje podaci za prvih pola godine vidljiv je prirodni prirast stanovništva. 
 
Upriličen prijem za učenika 39. generacije maturanata SŠ dr. fra Slavka Barbarića
Petak, 10 Lipanj 2016
Uzorak SlikeNačelnik općine Čitluk Ivo Jerkić upriličio je danas u svom uredu prijema kojemu su nazočili Pavao Planinić, najuspješniji učenik 39. generacije maturanata Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića, i prof. Velimir Pinjuh, ravnatelj SŠ dr. fra Slavka Barbarića. Pavao je tijekom cijelog srednjoškolskog obrazovanja postizao izvanredne rezultate, uz odlične ocijene i  uzorno vladanje učenik 39. generacije maturanata Školu je odlično predstavljao i na različitim natjecanjima te je stoga na maturalnoj zabavi proglašen učenikom generacije i nagrađen zlatnikom s likom fra Slavka Barbarića.
 
Vratarima Šegi, Ivankoviću i Vasilju odano priznanje za sportske uspjehe
Utorak, 07 Lipanj 2016
Uzorak SlikeNačelnik općine Čitluk Ivo Jerkić i predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Marin Radišić danas su se susreli s vratarima Marinom Šegom, Markom Ivankovićem i Nikolom Vasiljem koji su u proteklom razdoblju ostvarili izvanredne sportske uspjehe. Šego je na vratima poljskog  KS Vive Tauron Kielce osvojio rukometnu Ligu prvaka, prvenstvo i kup Poljske, Ivanković je s Izviđačem iz Ljubuškog osvojio naslov prvaka BiH, dok je Vasilj nastupajući za mostarski HŠK Zrinjski osvojio naslov prvaka u Premijer ligi BiH.
 
U svibnju jednak broj rođenih i umrlih
Četvrtak, 02 Lipanj 2016
 Kako smo doznali iz Matičnog ureda Čitluk tijekom mjeseca svibnja u knjigu rođenih upisano je 15 djece, od čega 9 muških i 6 ženskih. U istom razdoblju u knjigu umrlih upisano je 15 osoba, 6 muških i 9 ženskih. Mjesec svibanj za sklapanje braka izabralo je 9 parova. Nakon prva tri mjeseca pozitivnih brojki u korist rođenih, travanj i svibanj su bili izjednačeni po broju rođenih i umrlih.
 
FOTO Povodom proslave Dana općine održana svečana sjednica Općinskog vijeća Čitluk
Utorak, 24 Svibanj 2016
Uzorak SlikeNakon niza četverodnevnih kulturnih športskih, gospodarskih i drugih manifestacija, Brotnjaci su danas na svečan način obilježili 24. svibanj, Dan svoje  općine i 710. obljetnicu prvog poznatog pisanog spomena imena Brotnjo. Današnje svečanosti počele su polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom ispred spomen križa poginulim hrvatskim braniteljima Brotnja, a nastavljene su koncelebriranom  svetom misom zahvalnicom, koju je u župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku predslavio čitlučki župnik fra Miro Šego.
 
FOTO: Svečano otvorena obnovljena športska dvorana Osnovne škole Čerin
Ponedjeljak, 23 Svibanj 2016
Uzorak SlikeSvečanosti obilježavanja 24 svibnja, Dana općine Čitluk, u nedjelju su nastavljene u Čerinu gdje je, u nazočnosti brojnih učenika, roditelja, nastavnika, mještana i brojnih uzvanika, svečano otvorena obnovljena športska dvorana OŠ Čerin, za čiju je obnovu Vlada HNŽ osigurala 120.000 KM. Svečanim presijecanjem vrpce dvoranu su otvorili čitlučki načelnik Ivo Jerkić i dopredsjednik Skupštine HNŽ Tomislav Martinović.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 19 - 27 od 527