Kontakt: Ova email adresa je zaÜtiŠena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuŔili Javascript
Potpisan ugovor za rekonstrukciju lokalne ceste u Blizancima
Petak, 29 Srpanj 2016
Uzorak SlikeNa├Ęelnik op├Žine ├łitluk Ivo Jerki├Ž i direktor KTM Brina d.o.o. Posu┼íje Tomislav Mari├Ž potpisali su ju├Ęer u ├łitluku ugovor o izvo├░enju radova na rekonstrukciji lokalne ceste u Blizancima. Rije├Ę je o lokalnoj prometnici koja se spaja na regionalnu cestu R-425,  a predmetnim ugovorom dogovorena je rekonstrukcija ceste od spoja na regionalnu cestu do ┼żupne crkve na Gradini. Projekt rekonstrukcije ceste sufinanciraju Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, Ministarstvo prometa i veza HN┼Ż i Op├Žina ├łitluk. Cijena radova koji su predmet potpisanog ugovora iznosi 89.483,94 KM.
 
Foto: Instalirano sedam novih protupo┼żarnih hidranata na podru├Ęju op├Žine ├łitluk
Srijeda, 06 Srpanj 2016
Uzorak SlikeOp├Žinska slu┼żba za Civilnu za┼ítitu s ciljem ┼íto bolje pripreme za protupo┼żarnu sezonu predlo┼żila je op├Žinskom na├Ęelniku da iz sredstava za za┼ítitu i spa┼íavanje odobri projekt izgradnje protupo┼żarnih hidranata na podru├Ęju op├Žine ├łitluk, ┼íto je od strane na├Ęelnika i prihva├Ženo. Tako je u proteklih nekoliko mjeseci, od planiranih 12 instalirano 7 hidranata, i to u Gornjoj Blatnici, Gornjem Velikom Ogra├░eniku, Dragi├Žini, Slu┼żnju, Me├░ugorju, Krehin Gracu i u Dobrom Selu. Ranije je protupo┼żarni hidrant instaliran i u ├łali├Žima.
 
Ivica Zubac: Gdje god do├░em predstavljat ├Žu ├łitluk u najboljem svjetlu
Petak, 01 Srpanj 2016
Uzorak SlikeDojmovi s nedavno odr┼żanog NBA drafta kod darovitog Brotnjaka Ivice Zubca jo┼í su svije┼żi a ├Ęestitke s razli├Ęitih strana ne prestaju stizati. Zupca uskoro o├Ęekuju nove obveze i nova dokazivanja, no prije odlaska u Los Angeles Ivica je s roditeljima Ivanom i Dijanom posjetio Op├Žinu ├łitluk, gdje su za njega prijam uprili├Ęili na├Ęelnik op├Žine ├łitluk Ivo Jerki├Ž i predsjednik Op├Žinskog vije├Ža ├łitluk Marin Radi┼íi├Ž. Na prijam u Op├Žinu ├łitluk Ivica je uz roditelje do┼íao s trenerom HKK Brotnjo Ivanom Bunti├Žem koji je izuzetno ponosan ┼íto je upravo Ivica drugi ko┼íarka┼í ponikao u Brotnju koji ├Že igrati u NBA, ali i prvi Hrvat u povijesti LA Lakersa.
 
U lipnju negativan prirodni prirast stanovništva
Petak, 01 Srpanj 2016
Uzorak SlikeKako smo doznali iz Mati├Ęnog ureda ├łitluk u mjesecu lipnju bilo je vi┼íe umrlih od broja ro├░enih. Tako je u Mati├Ęnu knjigu ro├░enih upisano 17 djece, od ├Ęega 11 mu┼íke i 6 ┼żenske. U isto vrijeme u Mati├Ęnu knjigu umrlih upisane su 22 smrti, od toga 11 mu┼íkih i 11 ┼żenskih osoba. U spomenutom razdoblju brak je sklopilo 10 parova. Ipak, kad se zbroje podaci za prvih pola godine vidljiv je prirodni prirast stanovni┼ítva. 
 
Uprili├Ęen prijem za u├Ęenika 39. generacije maturanata S┼á dr. fra Slavka Barbari├Ža
Petak, 10 Lipanj 2016
Uzorak SlikeNa├Ęelnik op├Žine ├łitluk Ivo Jerki├Ž uprili├Ęio je danas u svom uredu prijema kojemu su nazo├Ęili Pavao Planini├Ž, najuspje┼íniji u├Ęenik 39. generacije maturanata Srednje ┼íkole dr. fra Slavka Barbari├Ža, i prof. Velimir Pinjuh, ravnatelj S┼á dr. fra Slavka Barbari├Ža. Pavao je tijekom cijelog srednjo┼íkolskog obrazovanja postizao izvanredne rezultate, uz odli├Ęne ocijene i  uzorno vladanje u├Ęenik 39. generacije maturanata ┼ákolu je odli├Ęno predstavljao i na razli├Ęitim natjecanjima te je stoga na maturalnoj zabavi progla┼íen u├Ęenikom generacije i nagra├░en zlatnikom s likom fra Slavka Barbari├Ža.
 
Vratarima ┼áegi, Ivankovi├Žu i Vasilju odano priznanje za sportske uspjehe
Utorak, 07 Lipanj 2016
Uzorak SlikeNa├Ęelnik op├Žine ├łitluk Ivo Jerki├Ž i predsjednik Op├Žinskog vije├Ža ├łitluk Marin Radi┼íi├Ž danas su se susreli s vratarima Marinom ┼áegom, Markom Ivankovi├Žem i Nikolom Vasiljem koji su u proteklom razdoblju ostvarili izvanredne sportske uspjehe. ┼áego je na vratima poljskog  KS Vive Tauron Kielce osvojio rukometnu Ligu prvaka, prvenstvo i kup Poljske, Ivankovi├Ž je s Izvi├░a├Ęem iz Ljubu┼íkog osvojio naslov prvaka BiH, dok je Vasilj nastupaju├Ži za mostarski H┼áK Zrinjski osvojio naslov prvaka u Premijer ligi BiH.
 
U svibnju jednak broj ro├░enih i umrlih
╚etvrtak, 02 Lipanj 2016
 Kako smo doznali iz Mati├Ęnog ureda ├łitluk tijekom mjeseca svibnja u knjigu ro├░enih upisano je 15 djece, od ├Ęega 9 mu┼íkih i 6 ┼żenskih. U istom razdoblju u knjigu umrlih upisano je 15 osoba, 6 mu┼íkih i 9 ┼żenskih. Mjesec svibanj za sklapanje braka izabralo je 9 parova. Nakon prva tri mjeseca pozitivnih brojki u korist ro├░enih, travanj i svibanj su bili izjedna├Ęeni po broju ro├░enih i umrlih.
 
FOTO Povodom proslave Dana op├Žine odr┼żana sve├Ęana sjednica Op├Žinskog vije├Ža ├łitluk
Utorak, 24 Svibanj 2016
Uzorak SlikeNakon niza ├Ęetverodnevnih kulturnih ┼íportskih, gospodarskih i drugih manifestacija, Brotnjaci su danas na sve├Ęan na├Ęin obilje┼żili 24. svibanj, Dan svoje  op├Žine i 710. obljetnicu prvog poznatog pisanog spomena imena Brotnjo. Dana┼ínje sve├Ęanosti po├Ęele su polaganjem vijenaca, paljenjem svije├Ža i molitvom ispred spomen kri┼ża poginulim hrvatskim braniteljima Brotnja, a nastavljene su koncelebriranom  svetom misom zahvalnicom, koju je u ┼żupnoj crkvi Krista Kralja u ├łitluku predslavio ├Ęitlu├Ęki ┼żupnik fra Miro ┼áego.
 
FOTO: Sve├Ęano otvorena obnovljena ┼íportska dvorana Osnovne ┼íkole ├łerin
Ponedjeljak, 23 Svibanj 2016
Uzorak SlikeSve├Ęanosti obilje┼żavanja 24 svibnja, Dana op├Žine ├łitluk, u nedjelju su nastavljene u ├łerinu gdje je, u nazo├Ęnosti brojnih u├Ęenika, roditelja, nastavnika, mje┼ítana i brojnih uzvanika, sve├Ęano otvorena obnovljena ┼íportska dvorana O┼á ├łerin, za ├Ęiju je obnovu Vlada HN┼Ż osigurala 120.000 KM. Sve├Ęanim presijecanjem vrpce dvoranu su otvorili ├Ęitlu├Ęki na├Ęelnik Ivo Jerki├Ž i dopredsjednik Skup┼ítine HN┼Ż Tomislav Martinovi├Ž.
 
«« PoŔetak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 SljedeŠa » Kraj »»

Stranice 19 - 27 od 527