Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Rukometašice iz Metkovića i rukometaši iz Zagreba pokazali najviše na turniru u Međugorju
Politika
Četvrtak, 25 Kolovoz 2016
Uzorak SlikeCeremonijom dodijele pehara, medalje i priznanja najboljim pojedincima sinoć  je završen 11. rukometni memorijal „Stanko Sivrić – Međugorje 2016.“ Međugorski festival rukometa trajao je pet dana i u organizaciji HRK Međugorje okupio više od 900 sudionika iz BiH i Hrvatske. Organizatori turnira trudili su se da mlade rukometašice i rukometaši iz Međugorja ponesu lijepe uspomena na natjecanje, ali i na cjelokupan boravak u poznatom marijanskom svetištu i Hercegovini pa su stoga organizirani i različiti zabavni sadržaji.
 
Odluka o dodjeli potpore za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan RH
Politika
Četvrtak, 25 Kolovoz 2016
Uzorak SlikeTemeljem provedenog 1. Javnog poziva za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske za 2016., donijeta je Odluka o dodjeli financijske potpore. Podsjećamo da se Javni poziv provodi s ciljem promicanje veza i jačanje suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te očuvanje hrvatskog identiteta, odnosno promicanje hrvatskog jezika, kulture, tradicije i jačanje položaja hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske, kao i pomoć ugroženim pojedincima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske.

 
Hrvati nemaju ništa sa separatističkim i unitarističkim planovima
Politika
Četvrtak, 25 Kolovoz 2016
Uzorak SlikeOpstojnost Bosne i Hercegovine ali i stabilnost cijele regije ugrožavaju separatističke i unitarističke politike, a Hrvati koji žive u toj zemlji s takvim planovima nemaju ništa i ne snose odgovornost za krizu koja je iz toga proistekla. Opravdano su zabirnuti za svoju sudbinu, posebice stoga jer u postojećim okolnostima nemaju nikakvih mehanizama kojima bi osigurali stvarnu jednakopravnost, ocijenio je član Predsjedništva BiH i lider HDZ BiH Dragan Čović u pismu koje je u četvrtak uputio predstavnicima međunarodne zajednice u BiH.

 
Mirovine za kolovoz u ponedjeljak 5. rujna
Politika
Četvrtak, 25 Kolovoz 2016

Uzorak SlikeIsplata mirovina za mjesec kolovoz počet će u ponedjeljak 5. rujna 2016. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO. Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome najniža mirovina iznosi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 KM. 

 
Predsjednik HDZ 1990: Referendum je neprihvatljiv, jer bi Hrvati mogli tražiti federalnu jedinicu…
Politika
Četvrtak, 25 Kolovoz 2016
Uzorak SlikeOporbene stranke smatraju kako vladajuća koalicija nema snage da se nosi s izazovom referenduma u Republici Srpskoj. Traže konkretnije akcije i veći pritisak na adrese Washingtona i Bruxellesa. Dok je Milorad Dodik najavljivao, potom otišao i korak dalje kad je u pitanju referendum u RS-u, izostala je konkretna reakcija vladajuće koalicije, ukazuje oporba. Pisanje veleposlanicima u BiH te izražavanje zabrinutosti nije dovoljno, smatraju u oporbi, koja od vladajućih očekuje više u očuvanju državnog poretka. Ponovno stavljanje odluke Ustavnog suda BiH na odlučivanje kažu, nije rješenje jer Ustavni sud nije debatni klub.
 
VIDEO Da se ne zaboravi: 25. obljetnica početka općeg napada JNA i srba na Vukovar
Život
Četvrtak, 25 Kolovoz 2016
Uzorak SlikeNa današnji dan 25. kolovoza 1991. godine započelo je redovno granatiranje i zračni napadi na grad Vukovar, simol Hrvatske obrane u Domovinskom ratu. Bitka za Vukovar bila je najveća i najkrvavija bitka Domovinskog rata. Ta  87-dnevna opsada grada od strane JNA i srpskih parvojnih snaga, završena je porazom lokalnog Zbora narodne garde, velikim razaranjem grada, brojnim ubojstvima i progonom hrvatskog stanovništva. Bitka za Vukovar, iako veliki gubitak za Hrvatsku, bila je prekretnica koje je pomogla da Hrvatska dobije potporu međunarodne zajednice u ostvarivanju neovisnosti.
 
Na Barama gorilo smeće, u Donjoj Blatnici trava, a u Bašagi borova šuma
Crna kronika
Četvrtak, 25 Kolovoz 2016

Uzorak SlikeTijekom protekla 24 sata vatrogasci su na području Hercegovačko-neretvanske intervenirali su u 18 navrata, od toga 8 puta u Mostaru, 7 puta u Čapljini i 3 puta Čitluku. Čitlučki vatrogasci jučer su jučer u vremenu od 08:30 do 09:15 gasili požar na Barama, a od 10:30 do 11:15 u Donjoj Blatnici. U vremenu od 11:40 do 14:40 sati intervenirali su u Bašagi – Čitluk na gašenju požara koji zahvatio borovu šumu.

 
FOTO: Brotnjo slavilo u 1. kolu Kupa F BiH
Šport
Četvrtak, 25 Kolovoz 2016
Uzorak SlikeNogometaši HNK Brotnjo Premier SK slavili u prvom kolu Kupa F BiH. Igrači trenera Nikole Juričića na Barama su svladali FK Vitez 2:0. Mrežu gostiju u 19. minuti načeo je Matej Skoko, a za konačnih 2:0 i slavlje Brotnja nad ekipom koja se natječe u Drugoj ligi F BiH – Zapad pogodak je postigao Mateo Bencun. Bencun je u 41. minuti iskoristio grešku gostujuće obrane, driblingom prevario vratara i loptu poslao u nebranjenu mrežu.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 8 od 12810
http://www.brotnjo-online.com/images/banners/brotnjosport.jpg
http://www.brotnjo-online.com/images/reklame2015/iprint_2015.jpg