Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
536 godina od smrti Kraljice Katarine
Zanimljivosti
Subota, 25 Listopad 2014
Uzorak SlikeKatarina Kosača-Kotromanić rođena je u Blagaju pored Mostara od majke Jelene i oca Stjepana Kosače, koji je 20. siječnja 1448. godine u povelji njemačko-rimskog cara Friedrich III. nazvan “Herzog”-om, što na njemačkom jeziku znači “vojvoda”. Stjepan Kosača je pak već i prije te povelje imao titulu Vojvode Humske zemlje. Njemu se međutim svidio njemački naziv titule vojvoda, pa ga u svojoj diplomatsko-upravnoj korespondenciji i dekretima koristi u pohrvaćenu obliku “herceg”. Odatle i potječe novi naziv Humske zemlje – Hercegovina.
 
Najavljujemo: Predstavljanje zbirke pjesama 'Za tvoj osmijeh, dijete' u OŠ Čerin
Kultura
Subota, 25 Listopad 2014
Uzorak SlikeU sklopu kulturne manifestacije Dani Matice hrvatske u Brotnju i Mjeseca hrvatske knjige u četvrtak, 30. listopada 2014. godine, u 13:30 sati u holu Osmovne škole Čerin održati će se Književni susret za učenike razredne nastave OŠ Čerin i njihove roditelje. Gost susreta biti će književnica Ružica Zeljko koja će predstaviti svoju novu zbirku pjesama za djecu 'Za tvoj osmijeh, dijete'. 
 
Uhićenja su predstava za javnost: Osumnjičeni za pranje novca u akciji Gibraltar idu na slobodu
Crna kronika
Petak, 24 Listopad 2014
Uzorak SlikeOdbijen je prijedlog Tužiteljstva BiH kao neosnovan za određivanje pritvora uhićenima u akciji Gibraltar. Sud nije našao postojanje osnovane sumnje, što je osnovni uvjet za određivanje pritvora. Kako FTV saznaje iz Suda BiH, naloženo je njihovo puštanje. Protiv ovog rješenja može se uložiti žalba Kaznenom vijeću suda BiH u roku od 24 sata od prijema pismene pošiljke ovog rješenja.
 
Senzacionalno: Mladi Borna Ćorić pobijedio Rafaela Nadala
Šport
Petak, 24 Listopad 2014
Uzorak SlikeBorna Ćorić napravio je senzaciju svih senzacija. Čudesni 17-godišnji hrvatski tenisač ušao je u polufinale ATP turnira u Baselu preko trećeg igrača svijeta, Španjolca Rafaela Nadala. Borna je slavio u dva seta 6-2, 7-6 za pobjedu života i prvi polufinale na Touru u karijeri. Dugo će se pričati o nevjerojatnoj predstavi mladog Zagrepčanina, jer ono što je napravio Nadalu malo je tko uspio. Sa samo 17 godina Borna je igrao kao da je već 10 godina na Touru.
 
Sud BiH ukinio pritvor braći Lijanović
Crna kronika
Petak, 24 Listopad 2014
Uzorak SlikePrizivno vijeće Suda BiH uvažilo je žalbe odvjetnika i ukinulo pritvor braći Lijanović iz Širokog Brijega Jerku, Jozi i Slavi, te Miloradu Bahilju i Mirku Galiću, uhićenima u akciji "Meso" početkom rujna, potvrdila je Srni odvjetnica braće Lijanović Nada Dalipagić. Vijeće je odredilo je mjere zabrane putovanja, napuštanja mjesta boravka, poduzimanja određenih poslovnih aktivnosti ili službenih dužnosti, posjećivanja nekih mjesta, sastajanja s određenim osobama i naloženo im je obvezno javljanje nadležnom organu jednom tjedno.
 
Župljani župe Međugorje osigurali besplatan smještaj za više od 1300 hodočasnika
Život
Petak, 24 Listopad 2014
Uzorak SlikeMeđunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom pod geslom „U Marijinoj školi“ započelo je danas predstavljanjem udruga čiji će članovi sudjelovati na hodočašću čiji je program ispunjen radionicama, predavanjima i molitvenim sadržajima. Za sudjelovanje na 3. Međunarodnom hodočašću za osobe s invaliditetom u organizaciji Udruge Susret, Župnog ureda župe Međugorje i Majčinog sela prijavilo se više od 1300 sudionika, a za sve njih žitelji župe Međugorje osigurali su besplatan smještaj. 
 
Brotnjak Slaven Grbavac novi v.d. člana Uprave HT Eroneta
Gospodarstvo
Petak, 24 Listopad 2014
Uzorak SlikeDanas je Nadzorni odbor HT Mostara imenovao Brotnjaka Slavena Grbavca, za v.d. člana Uprave – izvršnog  direktora za pokretnu mrežu. Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na sjednici održanoj 10. rujna 2014. dala prethodnu suglasnost Nadzornom odboru J.P. Hrvatske telekomunikacije za razrješenje člana Uprave – izvršnog  direktora za pokretnu mrežu, Zorana Bakule. 
 
Josipović se ne treba birnuti: Đapić treći kandidat desnice za predsjednika Republike Hrvatske
Politika
Petak, 24 Listopad 2014
Uzorak SlikeU utrku za Pantovčak uključio se i bivši predsjednik Hrvatske stranke prava Anto Đapić. Na konferenciji za novinare predstavio je svoj program koji će provoditi pod geslom DESNO - demokratski savez nacionalne obnove, a temelji se na deset teza. Među njima je i ustavna promjena da se Hrvatska definira kao zemlja političkih Hrvata, promijeni zakon o hrvatskom državljanstvu, razvija multilateralna vanjska politika.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 8 od 8392
Hotel Brotnjo
Hotel Brotnjo
http://www.brotnjo-online.com/images/banners/satori_vucic_2013.jpg
Mostar
15°C
Mostar 15°C | Sarajevo 8°C | Banja Luka 8°C | Dubrovnik 15°C | Split 15°C | Zagreb 9°C
http://www.brotnjo-online.com/images/reklame2014/kravmagacitluk.jpg
http://www.brotnjo-online.com/images/banners/brotis_712.jpg
http://www.brotnjo-online.com/images/reklame2013/satori.sabljic.jpg
http://www.brotnjo-online.com/images/banners/brotnjosport.jpg
http://www.brotnjo-online.com/images/banners/medjugorje-info%20250x95.jpg
http://www.brotnjo-online.com/images/Oglasavanje/svetazemljacom.jpg