Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Zovina - biljka koja liječi mnoge bolesti neopravdano je zapostavljena
Zanimljivosti
Ponedjeljak, 02 Svibanj 2016

Uzorak SlikeZovina ili bazga, tisućama je godina u službi čovjeka, spada među najstarije korištene i najljekovitije biljke u Europi. Stari Europljani, ali i Indijanci, koristili su je u liječenju upala, probavnih tegoba, žutice, ženskih bolesti i gripe. Postoji tridesetak vrsta unutar porodice zovine. Unatoč činjenici da nutricionisti navode zovinu kao vrlo poželjnu namirnicu u našoj prehrani, da njeni grmovi samoniklo rastu u našoj neposrednoj blizini i da su upravo ovih dana cvate, zovina je ipak zapostavljena biljka i najčešće je smatrana korovom.

 
Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Obavijesti
Ponedjeljak, 02 Svibanj 2016
Uzorak SlikeU cilju promicanje veza i jačanje suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske, očuvanja hrvatskog identiteta i promicanja hrvatskog jezika, kulture i tradicije te jačanja položaja hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske, kao i pomoći ugroženim pojedincima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske, Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2016. godinu.
 
Fra Josip Vlašić: Ne ide ti? Šteta! Možda je do tebe?
Crkva
Ponedjeljak, 02 Svibanj 2016
Uzorak SlikeIma ljudi koji jedva žive. Koraci su im teški. Jedva dišu. I doslovno i duhovno su pogrbljeni. Kao da im pleća pritišće ogroman teret. Klonuli su. I svjesni su toga. Vide da nešto kod njih ne štima. Oni osjećaju da bi trebalo biti drugačije, da bi im koraci mogli biti pokretljiviji, da bi uzdasi i izdasi života mogli biti životniji. Ali se ipak ništa ne mijenja. Nisu učinkoviti. Ništa im ne ide. Ili im slabo ide. Ne daju svoj maksimum.
 
Kardinal Puljić: Ako se ova država bude gradila na nepravdi, ni ona neće biti duga vijeka
Crkva
Ponedjeljak, 02 Svibanj 2016

Uzorak SlikeDane Gospe Loretske 1726. - 2016. tradicionalno organizira Društvo zadarskih Arbanasa, Barska - Zadarska nadbiskupija. 290 godina je od dolaska Arbanasa 1726. u Zadar iz Barske nadbiskupije u Zadarsku nadbiskupiju, u Svetoj godini milosrđa. Zadarski Arbanasi su Hrvati koji znaju svoje podrijetlo, a to je Barska nadbiskupija, zahvaljujući barskom i zadarskom nadbiskupu Vicku Zmajeviću. Procesiju će prvi put predvoditi jedan kardinal - Vinko Puljić za kipom Gospe Loretske kroz Arbanase 10. svibnja 2016. Tim povodom kolega Nikola Šimić Tonin razgovarao je s uzoritim kardinalom.

 
Brotnjak Stipe Turudić – Pipa na Buškom jezeru ulovio soma dužine 154 cm i teškog 35 kg!
Zanimljivosti
Nedjelja, 01 Svibanj 2016
Uzorak SlikeKišna noć na Buškom jezeru bila je više nego uspješna za strastvenog ribolovca Stipu Turudića – Pipu iz Služnja. Naime noćas u 03:30 sati tijekom ribolova na soma, „naletio“ na pravog kapitalca, na svoj najveći ulov do sada. U izvlačenju soma dugoga 154 cm i teškoga 35 kilograma pomogao mu je kolega Milenko Odak iz Potpolja. Već duže vrijeme ova ekipa ide na Buško jezero, a iako je do sada imao dosta uspjeha, ovo je Stipin trofejni ulov, ali i jedan od većih koji su ikad ulovljeni na ovom mjestu. 
 
VIDEO Ispovjedaonica svijeta: Razgovor s fra Marinkom Šakotom, župnikom u Međugorju
Crkva
Nedjelja, 01 Svibanj 2016

Uzorak SlikeNovo izdanje emisije „Ispovjedaonica svijeta“ koja se emitira u programu Prvog TV donosi razgovor s fra Marinkom Šakotom, župnikom župe Sv. Jakova u Međugorju. On je u razgovoru s voditeljicom Ivanom Grbavac najavio mnogobrojna događanja koja će se tijekom predstojećeg razdoblja dogoditi u Župi Međugorje. Između ostaloga bilo je riječi o Međunarodnom festivalu mladih „Mladifest 2016“, koji će se od 1. do 8. kolovoza po 27. put održati u Svetištu Kraljice Mira u Međugorju.

 
FOTO: Biciklistička karavana prijateljstva stigla u Vukovar
Život
Nedjelja, 01 Svibanj 2016
Uzorak SlikeSudionici Četvrte međunarodne biciklističke karavane prijateljstva Mostar – Vukovar, nakon četiri dana vožnje i oko 420 prijeđenih kilometara, stigli su u nedjelju oko podne u Vukovar. Karavanu su ispred gradskog poglavarstva dočekali predstavnici lokalne vlasti nakon čega su biciklisti otišli odati počast na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata te na Ovčari gdje su ispred spomenika na tom mjestu upalili svijeće,  kao i cvijeće koje je poslao Sportski savez Grada Mostara.
 
VIDEO Najava 5. Međunarodne večeri folklora "Vionica 2016"
Kultura
Nedjelja, 01 Svibanj 2016
Uzorak SlikeOvogodišnja, peta po redu Međunarodna večer folklora „Vionica 2016“, koju organizira HKUD Sv. Marko iz Vionice, biti će održana u ovom mjestu u nedjelju 3. srpnja 2016. godine, a na njoj će nastupiti KUD-ovi iz čak osam država. Ove godine Društvo pokreće još jedan vrlo vrijedan projekt, koji će se dogoditi dan ranije, u subotu 2. srpnja, a radi se o „Večeri folklora Hrvata Bosne i Hercegovine“ na kojemu će biti predstavljeni HKUD-ovi iz svih županija u BiH kao i iz RS-a.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 8 od 11942
http://www.brotnjo-online.com/images/banners/brotnjosport.jpg
Advertisement
http://www.brotnjo-online.com/images/reklame2015/iprint_2015.jpg