Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Vatrogasci gasili požar na kući u Međugorju
Crna kronika
Utorak, 09 Veljača 2016
Uzorak SlikeTijekom proteklih 24 sata na području Hercegovačko-neretvanske županije registrirano je 13 prometnih nesreća s materijalnom štetom u kojima su dvije osobe zadobile teže, dok je pet osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede. U spomenutom razdoblju registrirano 8 kaznenih djela, a zabilježena su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira – priopćeno je iz Županijskog centra Civilne zaštite HNŽ.
 
Google Drive besplatni gigabajti povodom Dana sigurnijeg interneta
Zanimljivosti
Utorak, 09 Veljača 2016
Uzorak SlikeGoogle želi siguran internet, a ako mu pomognete u namjeri da osigura vaše račune, povodom Dana sigurnijeg interneta nagradit će vas s dodatnih 2GB prostora na Driveu. No, kako biste ih dobili, Google od vas zahtijeva da bolje osigurate svoj račun. Proces je poprilično jednostavan i oduzet će vam tek nekoliko minuta vremena. Riječ je o pregledavanju podataka o proteklim prijavama, osvježavanju sigurnosnih pitanja i uređivanju liste uređaja i aplikacija koje imaju pristup vašem računu.
 
Općinsko vijeće Čitluk dalo suglasnost na prve planove parcelacije
Politika
Utorak, 09 Veljača 2016
Uzorak Slike36. redovita sjednica Općinskog vijeća Čitluk prekinuta je 28. siječnja na iznošenju prijedloga ispred Općinske službe za gospodarstvo vezanog za davanje suglasnosti na plan parcelacije u dijelu katastarske općine Vionca. Vijećnici su o navedenom planu parcelacije opsežno diskutirali, no u cjelokupnoj diskusiji nisu mogli usuglasiti stavove pa su predsjednici klubova zajednički konstatirali da se sjednica prekine i da se do njenog nastavka otklone dileme vezane uz apliciranje na natječaj te da se izradi novi plan parcelacije s manjim parcelama.
 
Učenici OGŠ Brotnjo na Zagreb guitar festu
Kultura
Utorak, 09 Veljača 2016
Uzorak SlikeUčenici Osnovne glazbene škole Brotnjo danas putuju na Zagreb guitar fest 2016., glazbeno natjecanje na kojemu sudjeluju učenici i studenti iz velikog broja europskih zemalja koji su ostvarili najbolje rezultate u svojim matičnim državama. Bosnu i Hercegovinu će osim troje učenika iz Čitluka predstavljati po jedan učenik iz Sarajeva i Tuzle. Natjecanje će biti održano od 11.-14. veljače u Studenskom centru i Muzičkoj akademiji u Zagrebu.
 
Čilić izborio drugo kolo Rotterdama
Šport
Utorak, 09 Veljača 2016
Uzorak SlikeNije bilo lijepo i efikasno, nije bilo onako kako bismo željeli da izgleda, ali bilo je efektivno i sasvim dovoljno da Marin Čilić opravda ulogu favorita i drugog nositelja na startu turnira iz serije 500 u nizozemskom Rotterdamu gdje je u posljednjem dolasku, 2014. godine, igrao i izgubio finale. Iako je u prethodnih sedam utakmica s Uzbekistancem Denisom Istjominom kao pobjednik izlazio šest puta, ta gola statistika, a i trenutna Čilićeva forma, nije bila tako sigurna oklada Čilićeva prolaska u drugo kolo. Za tek jednu, eventualno dvije pobjede može se reći da su bile lagane, u svim ostalima Čilić je morao itekako dobro zasukati rukave.
 
Danas je pokladni utorak
Zanimljivosti
Utorak, 09 Veljača 2016
Uzorak SlikeU 9. stoljeću, u vrijeme Grgura Velikog, propisana je crkvena mjera koja predviđa da se u ponedjeljak i utorak, uoči Čiste srijede ili Pepelnice, posti. Nedjelja koja je prethodila Pepelnici nazvana je, latinski, dominica carnis privii, ili bezmesna nedjelja. Narod ju je pojednostavljeno nazvao karneval ili, u prijevodu, mesopust, bezmesje. Negdje oko 15. stoljeća post je u najširim krugovima zamijenjen izrazito suprotnim običajima – jakom hranom, zabavom, pićem i maskiranjem pod kojim je sve dopušteno.
 
Sjednica u Kiseljaku: Miljana Glamuzina imenovana za v.d. glavnog tajnika HDZ BiH
Politika
Ponedjeljak, 08 Veljača 2016
Uzorak SlikeNa danas održanoj sjednici Predsjedništva HDZ BiH u Kiseljaku, kojom je predsjedao dr. Dragan Čović, informiralo se o tijeku razgovora vezanim za Izborni zakon u BiH, te raspravljalo o aktualnoj problematici branitelja, reformi mirovinskog sustava u FBiH, organizaciji javnog RTV sustava uz BiH te organizaciji Tajništva stranke. 
 
Diljem Hercegovine nastavlja se obilježavanje 71. obljetnice ubojstva franjevaca i puka Božjeg
Crkva
Ponedjeljak, 08 Veljača 2016
Uzorak SlikeU Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji mjesec veljača obilježen je sjećanjem i molitvom za franjevce i Božji puk koji su ubijeni u Drugom svjetskom ratu i poraću. Tada su jugokomunisti ubili 66 hercegovačkih franjevaca, a u istom razdoblju ubijeno je i nestalo 20.000 članova puka Božjeg iz Hercegovine. Obilježavanje 71. obljetnice ovih ubojstava započelo je 7. veljače na Širokom Brijegu molitvom kraj ratnog skloništa i na grobu gdje su pokopana 24 ubijena fratra te sv. misom zadušnicom koju je predslavio provincijal fra Miljenko Šteko.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 8 od 11309
http://www.brotnjo-online.com/images/banners/brotnjosport.jpg
Advertisement
http://www.brotnjo-online.com/images/reklame2015/brotis2015.jpg
http://www.brotnjo-online.com/images/reklame2015/iprint_2015.jpg