Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Vakula: Očekuje nas iznadprosječno topla zima!
Politika
Utorak, 01 Prosinac 2015
Uzorak SlikePrvi dan prosinca, prvog zimskog mjeseca, a temperatura se zraka ni tijekom prošle noći i jutra nije spuštala ispod 4°C u Gospiću, 5 u Osijeku, 7 u Zagrebu, 9 u Rijeci, te čak 10 u Splitu i 12 u Dubrovniku. Većina tih vrijednosti bliže su prosječnim najvišim za ovo doba godine, a ne najnižim, kako je ujutro uobičajeno. Štoviše, ponegdje je temperatura zraka već ujutro bila viša od prosječne najviše dnevne, koja je uglavnom u rano poslijepodne. Iznadprosječno toplo bit će i sljedećih dana. I tjedana. Vjerojatno i mjeseci.
 
Pod zastavom Herceg Bosne: Čović razgovarao s veleposlanicom SAD-a i voditeljem izaslanstva EU
Politika
Utorak, 01 Prosinac 2015
Uzorak SlikePredsjedatelj Predsjedništva dr. Dragan Čović susreo se sa zamjenikom pomoćnika državnog tajnika SAD-a Hoytom B. Yeeom i veleposlanicom SAD-a u BiH Maureen Cormack. Teme sastanka bile su aktualna situacija u Bosni i Hercegovini, predstojeće obveze na euro-atlantskom putu, te planovi i očekivanja za 2016. godinu. Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Čović izvijestio je zamjenika pomoćnika državnog tajnika SAD-a gospodina Yeea i Njezinu Ekscelenciju Cormack o dosadašnjem napretku u provedbi reformi.
 
Plenković organizirao predstavljanje knjige biskupa Komarice u EP
Politika
Utorak, 01 Prosinac 2015
Uzorak SlikePotpredsjednik Odbora za vanjske poslove Andrej Plenković bio je domaćin predstavljanja knjige "Ljubav. Sila. Domišljatost. Skidanje maski." banjalučkog biskupa Franje Komarice u EP. Pred stotinjak gostiju, uz biskupa Komaricu i koautora knjige Winfrieda Gbureka, o knjizi su govorili kardinal i nadbiskup vrhbosanski Vinko Puljić, bivša zastupnica u EP Doris Pack te veleposlanica BiH pri EU Lidija Topić.
 
Tri projekta: Za kulturu u Općini Čitluk Federalno ministarstvo osiguralo 25 tisuća KM
Kultura
Utorak, 01 Prosinac 2015
Uzorak SlikePrema rezultatima Javnog poziva za odabir programa i projekata koji će se sufinancirati iz proračuna Federacije BiH u 2015. godini putem Transfera za kulturu od značaja za Federaciju BiH HKUD Didak, župa Gradnići za izradu scenarija za snimanje filma o fra Didaku Buntiću dobio je 15.000,00 KM, dok je za IV. Međunarodnu večer foklora Vionica 2015. HKUD „Vionica“ dobio je 5.000,00 KM. 
 
S radom započela nova Zajednica "Vjera i svijetlo" u Brotnju
Život
Utorak, 01 Prosinac 2015
Uzorak SlikeU nedjelju, 29. studenog, na đačkoj sv. Misi u 9,30 sati; na Prvu nedjelju Došašća, kad se pali prva adventska svijeća, zapaljena je i prva svijeća Zajednice „Vjera i svijetlo“ koja simbolički označava početak života jednog novog i drugačijeg zajedništva. To je zajedništvo malenih – zajedništvo srca koja se okupljaju oko osoba s invaliditetom, želeći u hodu s njima, u hodu služenja, molitve, druženja, slavlja… pomoći tim osobama da se osjete prihvaćenima i vrijednima u Crkvi i društvu.
 
Prigodne poštanske marke HP Mostar u povodu Božića i Nove godine
Zanimljivosti
Utorak, 01 Prosinac 2015
Uzorak SlikeHrvatska pošta (HP) Mostar i ove godine izdala je dvije prigodne poštanske marke „Božić i Nova godina“ u arku od 10 maraka, žig i omotnicu prvoga dana (FDC). Autor likovnog rješenja je akademski grafičar fra Tihomir Bazina. Marke nominalne vrijednosti 0,90 KM tiskane su u tiskari Zrinski u Čakovcu i u poštanskom prometu koriste se od 1. prosinca 2015. godine. 
 
HNŽ raspisala natječaj za prijam 100 vježbenika u tijela županijske uprave
Politika
Utorak, 01 Prosinac 2015
Uzorak SlikeVlada Hercegovačko-neretvanske županije raspisala je Javni natječaj za prijam 100 vježbenika u tijela županijske uprave. Vježbenici će obavljati poslove u svrhu osposobljavanja za samostalan rad u sklopu svoje struke i stjecanja potrebnog radnog iskustva za polaganje ispita općeg znanja, odnosno stručnog  ispita. Vježbenici će biti primljeni na određeno vrijeme od 12 mjeseci. Prijave na natječaj s dokazima o ispunjavanju uvjeta trebaju biti dostavljene u roku od 8 dana od dana objave natječaja na web-stranici Vlade HNŽ.
 
Država na porezima u prvih 11 mjeseci zaradila skoro 6 milijardi maraka
Politika
Utorak, 01 Prosinac 2015
Uzorak SlikePrihodi od neizravnih poreza za jedanaest mjeseci 2015. godine iznosili su 5 milijardi i 817 milijuna KM i veći su za 129 milijuna KM ili 2,27 % u odnosu na isto razdoblje 2014. godine kada su iznosili 5 milijardi i 688 millijuna KM. Na ukupan rast prikupljenih prihoda od neizravnih poreza utjecali su i prihodi iz studenoga koji su iznosili 538 milijuna KM, odnosno 14 milijuna KM više u odnosu na studeni 2014. godine. UNO je za jedanaest mjeseci 2015. godine gospodarstvu vratila 983 milijuna KM što je za 76 milijuna KM manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 8 od 10713
http://www.brotnjo-online.com/images/banners/satori_vucic_2013.jpg
http://www.brotnjo-online.com/images/banners/brotnjosport.jpg
http://www.brotnjo-online.com/images/reklame2015/kkhercegovinaupis2015.jpg
http://www.brotnjo-online.com/images/reklame2015/brotis2015.jpg
http://www.brotnjo-online.com/images/reklame2015/iprint_2015.jpg