Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
FOTO: Započela rekonstrukcija raskrižja za Kravice
Petak, 29 Travanj 2016
Uzorak SlikeOvaj tjedan JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo kao investitor započelo je rekonstrukciju raskrižja za Kravice na magistralnoj cesti M6 Ljubuški - Čapljina. Ovom rekonstrukcijom riješit će se višegodišnji problem izlaska na magistralnu cestu, a najviše koristi će imati sami mještani kao i mnogobrojni turisti koji posjećuju vodopad Kravice.
 
Autocesta na poddionici Zvirovići - Počitelj čeka eksproprijaciju zemljišta
Petak, 29 Travanj 2016
Uzorak SlikeFederalna vlada danas je usvojila informaciju o stanju projekta dionica autoceste Počitelj - Bijača, poddionica Zvirovići (Međugorje) - Počitelj na Koridoru Vc, te naložila Javnom poduzeću Autoceste Federacije BiH da, u skladu s Procedurama Europske investicijske banke (EIB) i na osnovu ažuriranih financijskih izvješća, nastavi postupak nabave za izvođenje radova, usluge nadzora i usluge konzaltinga na poddionici Zvirovići (Međugorje) - Počitelj, LOT 1 i LOT2.
 
Skupština usvojila Zakon o komunalnim djelatnostima: Uvode se komunalni redari
Petak, 29 Travanj 2016
Uzorak SlikeSkupština Hercegovačko- neretvanske županije, na 16. sjednici, usvojila je više nacrta i prijedloga zakona, među kojima i Nacrt Zakona o radu. Obraćajući se skupštinskim zastupnicima dr. sc. Goran Opsenica, ministar zdravstva, rada, i socijalne skrbi kazao je kako je Akcijskim planom Vlade Hercegovačko – neretvanske županije za realiziranje Reformske agende BiH za razdoblje 2015.-2018. godina predviđeno donošenje Zakona o radu HNŽ.
 
Hrvati imaju jednog zastupnika u novom sazivu Skupštine Srbije
Petak, 29 Travanj 2016
Uzorak SlikeTomislav Žigmanov jedini je Hrvat koji će sjediti u Skupštini Srbije. Hrvati su se, stava je on, kroz velika vrata vratili na politčku scenu u toj zemlji. Svjestan je koliko to "bombastično zvuči", no dvije godine nisu uopće imali predstavnika pa tako ni sudjelovali u odlukama na razini države. Žigmanov je predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini koji je u parlament ušao u koaliciji s Demokratskom strankom Bojana Pajtića. 
 
Općinsko vijeće Čitluk donijelo odluku o dodjeli pet javnih priznanja
Petak, 29 Travanj 2016
Uzorak SlikePod predsjedanjem predsjednika Marina Radišića danas je u Maloj dvorani Kulturno-informativnog centara Čitluk održana 39. sjednica Općinskog vijeća Čitluk. Na današnjoj sjednici vijećnici su podržali prijedlog Povjerenstva za dodjelu javnih priznanja kojim se predlaže da se u znak javnog priznanja za ostvarene uspjehe u radu i djelovanju, kojima se doprinosi razvoju i ugledu općine Čitluk, na svečanoj sjednici povodom Dana općine Čitluk akademski slikar Frano Primorac, posmrtno, tvrtka Odiseja 97 d.o.o. Čitluk, Jelena Pehar, Rade Raća Stojić i Hercegovačka gorska služba spašavanja – Čitluk nagrade nagradama Općine Čitluk.
 
Pljačkaši ne miruju: Upali u trgovinu u Blatnici i otuđili veću količinu novca
Četvrtak, 28 Travanj 2016
Uzorak SlikeJučer u 20:45 sati, u Policijsku stanicu Čitluk prijavljeno je kako je od strane dvije NN osobe izvršeno razbojstvo u prodavaonici Namex, u mjestu Gornja Blatnica, općina Čitluku. Otuđena je veća količina novca, a počinitelji su se udaljili u nepoznatom smjeru. O svemu je upoznat Odjel krim. policije koji poduzima potrebne mjere i radnje na pronalasku i identifikaciji počinitelja ovoga kaznenog djela - priopćeno je iz MUP-a HNŽ.
 
Pogodak u sridu: Kako izgleda kad nas Dejan Jović brani od Mate Granića
Četvrtak, 28 Travanj 2016
Uzorak SlikeO posjetu turskog predsjednika Hrvatskoj u emisiji Otvoreno govorili su posebni savjetnik Predsjednice RH Mate Granić, predsjednik Hrvatsko-turske udruge prijateljstva Goran Beus-Richembergh, supresjedatelj Hrvatsko-turskog poslovnog vijeća dr.sc. Zlatan Frohlich i prof. dr. sc, Dejan Jović s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu. Hvalospjeve o novom turskom sultanu iznosio je Mate Granić opčinjen njegovom "veličnom i snagom", no s druge strane Dejan Jović je u emisiji iznio neke činjenice, koje službena vlast u Hrvatskoj pokušava prikriti, a tiču se BiH.
 
Iz zlatarne u Međugorju lopovi ukrali sefove s nakitom vrijednim pola milijuna KM
Četvrtak, 28 Travanj 2016

Uzorak Slike“Molim vas napišite da nudim nagradu od 10 tisuća maraka policajcima kao stimulans da ih uhvate, ali i svima ostalima za bilo kakvu informaciju koja bi mogla dovesti do otkrivanja kradljivaca”, zamolio nas je jučer Mladen Ćorić, vlasnik međugorske zlatarne “Matej” koji se prošlog vikenda našao na meti lopova koji su mu obili radnju i ukrali nakit vrijedan pola milijuna maraka - piše današnji Dnevni List.

 
Futsal akademija MNK Brotnjo krenula s radom
Četvrtak, 28 Travanj 2016
Uzorak SlikeS radom je započela i Futsal akademija MNK Brotnjo Premier SK. Na prvom treningu okupila su 34 polaznika, od 1998. do 2003. godišta. Svi zainteresirani još uvijek se mogu uključiti u rad Akademije. Treninge vodi trener prve momčadi Jure Kordić. Ovom prilikom iz MNK Brotnjo zahvaljujemo se najvećem sponzoru Sportskoj kladionici Premier koja uvelike pomaže u radu s mladim snagama, ali koja je uvijek uz MNK Brotnjo u svim njihovim aktivnostima. Nastavak tradicije, početak nove generacije!
 
U Tužiteljstvu BiH od 39 tužitelja tek dvoje su Hrvati
Četvrtak, 28 Travanj 2016
Uzorak SlikeNakon zatišja, ponovno se očekuje otvaranje novih predmeta i podizanje optužnica u slučajevima ratnih zločina na području Hercegovine i središnje Bosne koje su spremili u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, piše Večernji list BiH. Već isprobani recept i stvoreni stereotip nastavit će se dalje realizirati kroz pravosudne institucije, a cilj je u cijelosti kriminalizirati institucije Hrvatskog vijeća obrane, Herceg Bosne te u konačnici Hrvate.
 
Uspješno nastavljena humanitarna akcija „Frizeri u Udruzi Susret“
Četvrtak, 28 Travanj 2016
Uzorak SlikeHumanitarna akcija „Frizeri u Udruzi Susret“ koju su pokrenuli frizeri iz naše općine, a u kojoj nesebično sudjeluju frizeri i kozmetičarke, jučer je uspješno nastavljena. Treći put za redom u radionici Udruge Susret frizeri i kozmetičarke uljepšavali su svoje sugrađane i za uzvrat od njih dobili dobrovoljne priloge namijenjene za potrebe Udruge Susret. Kako smo već ranije pisali organizatori akcije planirali su akciju provoditi jednom mjesečno sve do kraja godine. 
 
Kerigma - Vjera i djela, nova emisija u programu Naše TV urednika i voditelja Dragana Solde
Četvrtak, 28 Travanj 2016
Uzorak SlikeVeć treći tjedan na Našoj TV emitira se emisija "Kerigma – Vjera i djela", koju uređuje i vodi naš Brotnjak Dragan Soldo. Uz njega u uredničkom kolegiju je i fra Mario Knezović. Emisija je s emitiranjem krenula u nedjelju 10. travnja točno u podne. Tema je bila Godina Milosrđa, a gost prve emisije u kojoj je govorio o ispovijedi bio je don Ljubo Planinić, župnik u Kruševu. Također, ekipa Kerigme je posjetila zajednicu ''Milosrdni Otac'' u Majčinom Selu u župi Međugorje gdje je snimila reportažu o Nikoli koji je u zajednici gotovo tri godine. On i  dr. Vlado Milaković su govorili o djelovanju Zajednice.
 
Hercegovina - uskoro zemlja prosperiteta: Intervju s agentom za marketing i prodaju ulja smilja
Srijeda, 27 Travanj 2016

FUzorak Slikeacebook stranica "Hercegovina - uskoro zemlja prosperiteta " na radost svih svojih čitatelja, ali i onih koji će to od danas tek postati, donosi razgovor sa "stručnjakom za smilje" koji odgovara na sva pitanja koja su na ovu stranicu čitatelji upućivali u ovih 9 mjeseci otkada ona postoji. Na pitanje kakva je njegova uloga u "smiljomaniji" koja vlada Hercegovinom sugovornik odgovara:

 
Usvojene "kozmetičke" izmjene Izbornog zakona BiH
Srijeda, 27 Travanj 2016
Uzorak SlikeZastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH čiji su predlagači članovi Interresorne radne skupine za izradu izmjena izbornog zakonodavstva, zastupnici Borjana Krišto, Hazim Rančić i Lazar Prodanović. Usvojen je zaključak da ovaj Zakon bude upućen Domu naroda na usvajanje po hitnom postupku, a najavljeno je da će se Dom naroda o ovom zakonskom prijedlogu izjašnjavati već danas.
 
VIDEO Mali genijalac iz Mostara: Petogodišnji Nino zna 110 glavnih gradova svijeta
Srijeda, 27 Travanj 2016
Uzorak SlikeNino Avdić, dječak iz Mostara koji još nema punih pet godina, mali je genijalac ovog hercegovačkog dragulja, a zna skoro sve glavne gradove država na svijetu, piše novinska agencijaPatria. Točnije zna 110 glavnih gradova, koje vrlo brzo izgovara na pitanje svog oca i prijatelja. Na videu kojeg objavljujemo znanje ovog dječaka provjerava tetak. Roditelji malog genijalca koji izgleda kao i svi njegovi vršnjaci, ali mnogo više zna, Šejla i Semir, kažu da je Nino rano progovorio, a sa samo godinu dana znao je sve boje...
 
MH Čitluk svim odličnim pučkoškolcima i srednjoškolcima osigurala vrijednu knjigu
Srijeda, 27 Travanj 2016

Uzorak SlikeKao najstarija hrvatska kulturna institucija, Matica hrvatska je od svog postojanja na različite načine poticala znanje i ulagala golema sredstva u obrazovanje i stručno usavršavanje mladih ljudi, posebno učenika i studenata. Sukladno svojim mogućnostima, to Matičino opredijeljene vrlo uspješno nastavlja i provodi Ogranak Matice hrvatske Čitluk, koji svake godine knjižnicama čitlučkih osnovnih i srednje škole donira knjige iz vlastite naklade, ali i komplete knjiga iz edicije Stoljeća hrvatske književnosti te vrijednim knjigama nagrađuje odlične učenike i učenike generacije.

 
Predstavljene dvije knjige akademika Josipa Muselimovića
Srijeda, 27 Travanj 2016
Uzorak SlikeU sklopu Mostarskog proljeća 2016. – XVIII. dana Matice hrvatske u hotelu Ero predstavljene su dvije knjige akademika Josipa Muselimovića - “Sve je moguće” i “Tri dragulja i 33 priče”. Uz akademika Muselimovića, u programu predstavljanja sudjelovali su: Goran Milić - novinar i putopisac iz Zagreba, književnik Dragan Marijanović, novinar i publicist Zlatko Serdarević i urednica knjiga Misijana Brkić-Milinković. Nazočnima su se obratili i predsjednica MH Mostar i rektorica Sveučilišta u Mostaru, akademkinja Ljerka Ostojić i predsjednik HAZU u BiH akademik Jakov Pehar.
 
OBAVIJEST IZ BROTISA: Akcijski popust na odabrane artikle do nevjerojatnih 70%
Srijeda, 27 Travanj 2016
Uzorak SlikeIz studija keramike Brotis obavještavaju kupce kako zbog preseljenja skladišta na novu lokaciju daju akcijski popust na odabrane artikle do nevjerojatnih 70%. Akcija će trajati do 1. svibnja 2016. godine. Svi oni koji planiraju uređenje svoga doma ili poslovnog objekta, po vrlo povoljnim cijenama mogu nabaviti vrhunsku keramiku i sanitarije svjetski poznatih proizvođača.
 
Grabar Kitarović i Erdogan: Pomoći BiH u euroatlantskim integracijama
Srijeda, 27 Travanj 2016
Uzorak SlikePredsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdoğana koji boravi u dvodnevnom službenom posjetu Republici Hrvatskoj. Nakon svečanog dočeka u Uredu predsjednice, tête-à-tête susreta dvoje predsjednika te bilateralnih razgovora službenih izaslanstava Republike Hrvatske i Republike Turske, u prisutnosti predsjednice Grabar-Kitarović i predsjednika Erdoğana, potpisani su Ugovor između Republike Hrvatske i Republike Turske o uzajamnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima od strane ministara pravosuđa i Protokol o suradnji Turkish Radio Television Corporation i Hrvatske radiotelevizije.
 
Novi rokovi: Presuda šetorci Herceg Bosne u studenom iduće godine
Srijeda, 27 Travanj 2016
Uzorak SlikePrema novim informacijama koje stižu iz Haaškog suda, Jadranko Prlić, Slobodan Praljak, Bruno Stojić, Milivoj Petković, Valentin Ćorić i Berislav Pušić ipak neće još godinama čekati na drugostupanjsku presudu u ovome slučaju, piše Večernji list BiH. Naime, sud je navodno ubrzao rad te se sada očekuje kako će presuda biti donesena u studenom iduće godine.
 
Skuplja karta: Dubrovačke zidine donosit će zaradu od 21 milijun €
Utorak, 26 Travanj 2016
Uzorak SlikeOd sljedeće godine karta za dubrovačke zidine, umjesto 120 kuna, stajat će 150 kuna, potvrdio je u utorak tajnik Društva prijatelja dubrovačke starine (DPDS) Niko Kapetanić. Malo vijeće Društva prijatelja dubrovačke starine predložilo je na posljednjoj sjednici povećanje cijene karata za dubrovačke zidine za sljedeću godinu. Pojedinačna karta stajat će tako 150 kuna umjesto 120 kuna, rekao je Kapetanić.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 26 od 11916
http://www.brotnjo-online.com/images/banners/brotnjosport.jpg
Advertisement
http://www.brotnjo-online.com/images/reklame2015/iprint_2015.jpg