Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Sanaderov izlazak iz Remetinca zapalio facebook
Srijeda, 25 Studeni 2015
Uzorak SlikeBivši šef HDZ-a i premijer, Ivo Sanader nakon što je protekle tri godine proveo u zatvoru, danas je izašao na slobodu. Odlučio je tako Županijski sud nakon što je Ustavni sud zaključio da je Vrhovni sud Sanaderu nezakonito produljio istražni zatvor kada je 30. rujna 2015. ukinuo nepravomoćnu prvostupanjsku presudu u slučaju Fimi media.
 
Topić i Gavran u EU parlamentu: Hrvati u BiH ne mogu ostvariti svoja nacionalna prava
Srijeda, 25 Studeni 2015
Uzorak SlikePočasni predsjednik Paneuropske unije Bosne i Hercegovine i član Predsjedništva Međunarodne Paneuropske unije mons. prof. dr. Franjo Topić i predsjednik Paneuropske Bosne i Hercegovine Vanja Gavran jučer su u Europskom parlamentu u Strasbourgu, na poziv Paneuropske skupine pri Europskoj pučkoj stranci, govorili o europskoj perspektivi Bosne i Hercegovine u sklopu teme: "Izazovi multikulturalnosti u Jugoistočnoj Europi - Budućnost Bosne i Hercegovine kao zemlje bogatstva različitosti“.
 
Udar na Vjekoslava Vukovića u trenutku jačanja radikalizma u BiH
Srijeda, 25 Studeni 2015
Uzorak SlikeŠemsudin Mehmedović, zastupnik SDA koji je otkazao poslušnost svojoj stranci, uputio je Ministarstvu sigurnosti BiH zahtjev u sklopu zastupničkih inicijativa da se pokrene postupak zabrane pristupa tajnim podacima pomoćniku ministra sigurnosti BiH za borbu protiv terorizma, organiziranog kriminala, korupcije, ratnih zločina i zloupotrebe narkotika Vjekoslavu Vukoviću upravo u trenutku kada terorističke prijetnje u BiH rezultiraju tragičnim ishodom, piše Večernji list BiH. 
 
Osvanuli plakati s natpisom: Federalizam nije separatizam
Srijeda, 25 Studeni 2015
Uzorak SlikeAktivisti udruge građana Vrisak, nezadovoljni trenutačnim političko-pravnim uređenjem BiH, danas su simbolično, na Dan državnosti BiH pokrenuli kampanju “Federalizam nije separatizam”, pa je tako su tako u više od  30 gradova i općina (Mostar, Stolac,  Čapljina, Jablanica, Konjic, Ravno, Neum, Čitluk, Široki Brijeg, Ljubuški, Posušje, Grude, Trebinje, Nevesinje, Bileća, Kiseljak, Kreševo, Busovača, Fojnica, Vitez, Gornji Vakuf – Uskoplje, Bugojno, Novi Travnik, Travnik, Žepče, Zenica, Livno, Tomislavgrad, Glamoč, Drvar, Banja Luka i Orašje) osvanuli plakati s natpisom “ Federalizam nije separatizam”.
 
Katolička crkva danas slavi blagdan sv. Katarine
Srijeda, 25 Studeni 2015
NUzorak Slikeajpoznatija svetica u povijesti književnosti svakako je sv. Katarina Sienska, u povijesti duhovnosti sveta Katarina Genovska, a u pučkoj pobožnosti sveta Katarina Aleksandrijska, koju danas slavimo. Šteta samo što je i njezin život ovijen legendom, lijepom doduše, ali bi nam bilo daleko draže o njoj ono što je povijesno pouzdano i zajamčeno.  Za vrijeme vladavine cara Dioklecijana po svim rimskim provincijama bjesnilo je strašno progonstvo. Ono je bilo naročito okrutno u Egiptu, koji su nazivali "Kinom staroga svijeta". 
 
Proslavljen Dan Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića
Srijeda, 25 Studeni 2015
Uzorak SlikeDan Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića obilježen je jučer prigodnim programom u sklopu kojeg su se učenici natjecali u sportskim disciplinama, ali su se jednako tako publici predstavili recitirajući, pjevajući i glumeći na za ovu prigodu pripremljenoj školskoj priredbi. Obilježavanje Dana škole na školskoj priredbi započelo je minutom šutnje kojom su se svi prisutni s poštovanjem i sa zahvalnošću prisjetili pokojnih utemeljitelja, djelatnika, učenika i samog fra Slavka Barbarića koji je preminuo na 24. studenoga prije petnaest godina, a nastavljeno je obraćenjem ravnatelja prof. Velimira Pinjuha.
 
Civilna zaštita HNŽ: Registrirano pet krađa i jedno razbojništvo
Srijeda, 25 Studeni 2015
Uzorak SlikeTijekom protekla 24 sata na području Hercegovačko-neretvanske županije dogodilo se šest prometnih nezgoda s materijalnom štetom te jedna prometna nezgoda u kojoj su četiri osobe zadobile lakše tjelesne ozlijede. Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ registriralo je šest kaznenih djela i to pet krađa i jedno razbojništvo. Narušavanje javnog reda i mira evidentirano je u dva slučaja. 
 
Još uvijek je moguće uvesti automobil s Euro 3 standardom
Srijeda, 25 Studeni 2015
Uzorak SlikePrema posljednjim podacima Uprave za neizravno oporezivanje, u razdoblju od 1. siječnja do 11. studenog ove godine u Bosnu i Hercegovinu su uvezena 55.172 putnička motorna vozila, piše Večernji list BiH. Od navedenog broja, 49.736 je rabljenih vozila, a 5436 novih. U Bosni i Hercegovini je od 1. siječnja 2015. godine trebala stupiti na snagu odluka prema kojoj je u našu zemlju moguće uvesti samo ona vozila koja ispunjavaju standard Euro 4. Ipak, to se nije dogodilo.
 
Kolinda pozvala Čovića, Izetbegovića i Ivanića na sastanak s potpredsjednikom SAD-a Bidenom
Utorak, 24 Studeni 2015
Uzorak SlikeNa zajednički poziv predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Republike Slovenije Boruta Pahora, kao voditelja predsjedničkog procesa Brdo-Brijuni, članovi Predsjedništva BiH Dragan Čović, Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić  nazočit će sastanku čelnika Brdo-Brijuni procesa. Plenarno zasjedanje bit će održano 25. studenog 2015. godine, u Uredu predsjednice Republike Hrvatske, u Zagrebu, s početkom u 14,30 sati, nakon čega su planirane izjave za medije u 16,45 sati. 
 
Mogućnosti suradnje u turizmu, poljoprivredi, energetici i prometu između HNŽ i Turske
Utorak, 24 Studeni 2015
Uzorak SlikeDr.sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade, Šerif Špago, predsjedajući Skupštine i ministri u Vladi HNŽ: Donko Jović, Željko Laketić, Ajdin Teletović i Stjepan Krasić održali su danas u dvorani zgrade Vlade sastanak s izaslanstvom Republike Turske koje je predvodio Nj. E. Cihad Erginay, veleposlanik u BiH, a u kojem su, uz Ayse Selcan Sanli,  konzulicu u Mostaru, bili predstavnici Veleposlanstva, Turske razvojne agencije i Turskog kulturnog centra „Yunus Emre“.
 
Dom naroda Parlamenta FBiH zasjeda u četvrtak
Utorak, 24 Studeni 2015
Uzorak SlikePredsjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidija Bradara za četvrtak 26. studenog sazvala je izaslanike na nastavak 5. sjednice ovog zakonodavnog tijela. Na dnevnom redu nalazi se nekoliko točaka među kojima su Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama socijalne skrbi, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite obitelji sa djecom, Nacrt zakona o udomiteljstvu u Federaciji Bosne i Hercegovine, te različite odluke i izvješća.
 
Nema suglasnosti oko povećanja trošarina na gorivo i alkohol, cigarete skuplje od nove godine
Utorak, 24 Studeni 2015
Uzorak SlikeUpravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje (UO UNO) BiH odlučio je na današnjoj sjednici da izvješće Radne skupine o povećanju trošarina na naftne derivate, pivo i cigarete dostavi entitetskim vladama na izjašnjenje, s obzirom da nije postignuto usuglašeno rješenje o kome bi UO UNO mogao odlučivati u okviru svog mandata.
 
Macao band i Jozo Vučić imaju novi spot za pjesmu ''Bez ljubavi''
Utorak, 24 Studeni 2015
Uzorak SlikeMacao band iz Livna objavio je novi spot za pjesmu "Bez ljubavi" koja se nalazi na albumu "Naša priča". U razgovoru sa frontmenom banda Tomislavom Maletom - Tonom doznajemo kako je ovo njihov četvrti video spota kojemu se kao gost pjevač pojavljuje Jozo Vučić. ''Prethodna tri spota snimana su u Zagrebu dok smo se ovaj put odlučili za domaci teren te smo snimali na više lokacija u Livnu, Šuici i Međugorju, a glavna radnja se odvija na ranču "Lištanac". 
 
Nevjerojatno: Presuda šestorci Herceg Bosne odgođena za 2019. godinu!
Utorak, 24 Studeni 2015
Uzorak SlikeSudac Carmel Agius prije mjesec dana imenovan je za predsjednika Suda u Haagu. Na toj poziciji naslijedio je Theodora Merona, ali to nije jedina dužnost koju je preuzeo u haaškom sudu. Naime, prema prošlotjednoj odluci, Agius je imenovan i za predsjednika Žalbenog vijeća u slučaju Prlić i ostali. To ne bi bio nikakav problem da žalbeni postupak ne traje već dvije godine, a trebao je biti završen sredinom 2017. godine. Sada je sve vraćeno na početak.
 
Petnaesta obljetnica smrti fra Slavka Barbarića
Utorak, 24 Studeni 2015
Uzorak SlikeDanas se navršava petnaesta obljetnica smrti fra Slavka Barbarića. Umro je na taj dan  2000. godine, nakon završene pobožnosti Križnoga puta na Križevcu, a zemni mu ostaci počivaju na međugorskome groblju Kovačica. Na petnaestu obljetnicu fra Slavkove smrti na Križevcu će se u 14 sati moliti Križni put, a sv. misa za fra Slavka slavit će se u međugorskoj župnoj crkvi u 18 sati.
 
Don Damir Stojić: Dečkima je problem staviti žene ispred sebe, a upravo je to definicija ljubavi
Utorak, 24 Studeni 2015
Uzorak SlikeHrvatski katolički svećenik don Damir Stojić (42) rođen je u obitelji hrvatskih iseljenika (op.ur. majka je podrijetlom iz Rasna, općina Široki Brijeg, a otac iz Dragićine, općina Čitluk.) u kanadskom Torontu. Presudno za njegov povratak u rodnu grudu, bilo je ljetovanje na hrvatskoj obali koje ga je dovelo među hrvatske salezijance, potom je u Zagrebu završio studij teologije, diplomirao s temom "Teološko značenje golotinje u Svetom pismu" 2002. godine. 
 
Najava Međunarodnoga znanstvenoga simpozija o Brotnjaku fra (don) Franji Milićeviću
Utorak, 24 Studeni 2015
Uzorak SlikeU povodu 180. obljetnice rođenja fra (don) Franje Milićevića 27. studenoga 2015. s početkom u 10.00 sati u Franjevačkom samostanu u Mostaru održat će se Međunarodni znanstveni simpozij o ovom hrvatskom narodnom preporoditelju. Organizatori su FRAM – ZIRAL iz Mostara, Sveučilište u Mostaru i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti BiH.
 
Autocestom do Sarajeva ubuduće preko petlje Butila i Stupa
Utorak, 24 Studeni 2015
Uzorak SlikeDanas će biti obavljeno svečano otvaranje dionice Butila – Briješće, sa petljom Butila, odnosno LOT-a 2A i LOT-a 2B Sarajevske obilaznice. Radi se o najvećem objektu na koridoru V-c koga su, kao podizvođači, izgradile domaće građevinske tvrtke. Petlja Butila izgrađena je u sklopu realizacije projekta Sarajevske obilaznice, dionice Jošanica – petlja Butila, LOT-1, koji je u ime Vlade FBiH provelo Javno poduzeće Ceste FBiH. 
 
Dnevno izvješće Županijskog operativnog centra Civilne zaštite HNŽ-a
Utorak, 24 Studeni 2015
Uzorak SlikeTijekom protekla 24 sata na području Hercegovačko-neretvanske županije dogodilo se 8 prometnih nezgoda s materijalnom štetom u kojima su 4 osobe zadobile lakše tjelesne ozljede. Registrirano je 11 kaznenih djela: 3 teške krađe, 2 krađa, 3 oštećenje tuđe stvari, 1  ugrožavanje sigurnosti 2 kaznena djela koja se vodi pod ostalo. Registriran je 1 slučaj narušavanja javnog reda i mira.
 
HNŽ: Raspisan natječaj za dodjelu stipendija i subvencija smještaja u studentske domove
Utorak, 24 Studeni 2015
Uzorak SlikeMinistarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ raspisalo je Natječaj za dodjelu stipendija i subvencija smještaja u studentske domove redovitim studentima prvog i drugog ciklusa visokog obrazovanja s područja Hercegovačko-neretvanske županije za akademsku 2015./2016. godinu. Obrazac za prijavu na Natječaj za dodjelu stipendija i subvencija smještaja može se preuzeti u prostorijama Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ  ili na službenoj stranici Vlade HNŽ (www. vlada-hnz-k.ba).
 
U BiH još uvijek nema zahtjeva za registraciju kubanskog cjepiva za rak
Utorak, 24 Studeni 2015
Uzorak SlikeOd kada je kubansko cjepivo CimaVax EGF 30. listopada stiglo u Srbiju, u tri zdravstvene ustanove se već prijavljuju pacijenti oboljeli od karcinoma pluća koji su zainteresirani za taj oblik terapije. Pacijenata je mnogo, a cjepiva za sada ima 1680 doza pa liječnici imaju težak zadatak odrediti tko će ga među prvima dobiti, piše Večernji list BiH. Osigurane količine cjepiva dovoljne su za provođenje kompletne terapije za 30 oboljelih.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 26 od 10622
http://www.brotnjo-online.com/images/banners/satori_vucic_2013.jpg
http://www.brotnjo-online.com/images/banners/brotnjosport.jpg
http://www.brotnjo-online.com/images/reklame2015/kkhercegovinaupis2015.jpg
http://www.brotnjo-online.com/images/reklame2015/brotis2015.jpg
http://www.brotnjo-online.com/images/reklame2015/iprint_2015.jpg